36 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR„Dan zamijenjenih uloga“ u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

„Dan zamijenjenih uloga“ u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

Učenici i djelatnici SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin u četvrtak su, u okviru „Dana zamijenjenih uloga“,  nakratko zamijenili svoje školske zadatke. 

 Jačanje međusobnih odnosa učenika i nastavnika putem zamijene uloga glavni je cilj pokretanja ovog projekta.  

 Učenici su dobili  nove zadatke i preuzeli školu. Neki su sjeli u ured ravnateljice Karmen Sinanović, a drugi su svoje vještine pokazali pred pločom, podučavajući. 

Zamijenili su svoje profesore i održali predavanja uoči „Dana zamijenjenih uloga“, a tog dana su svoje poslove učenicima prepustili ravnateljica, pedagoginja, psihologinja, domar i spremačice. 

Profesori, stručna služba, ostali djelatnici i učenici su taj dan prihvatili s oduševljenjem jer su dobili priliku da ”uskoče” u tuđu kožu i vide kako to izgleda s druge strane. 

Situacije su većinom bile namještene, ali djelovale su potpuno realno. Primjerice, mama koja dolazi kod zamjenskog ravnatelja, a on vrlo uspješno odradi svoj posao.

Učenici su bili marljivi i dobro pripremljeni te su vrlo ozbiljno i odgovorno prionuli poslu. Uspješno su riješili sve probleme i pokazali neki svoj skriveni potencijal i vrline.

Primijetili su kako su ovo poprilično zahtjevni poslovi koji traže puno strpljenja i vještina  te naučili kako prezentirati nastavni sadržaj na zanimljiv način i održati disciplinu u razredu. Njihov zaključak je kako su se pošteno naradili i kako će im ovo iskustvo ostati u nezaboravnom sjećanju, a tko zna, možda neke od njih ovo iskustvo potakne na odabir budućeg zanimanja. 

Ravnateljica Karmen Sinanović zahvaljuje svim učenicima i djelatnicima škole na uloženom trudu i odlično realiziranom projektu.  

Foto: SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

{gallery}skola91{/gallery}

ZADNJE OBJAVE