24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRBETONSKIM ZIDOM PROTIV NEDOZVOLJENOG PARKIRANJA

BETONSKIM ZIDOM PROTIV NEDOZVOLJENOG PARKIRANJA

U sprječavanju nesavjesnih građana da se nastave bahato ponašati i stvarati komunalni nered u gradu, Grad Trogir  realizira još jedan program. Nakon što je angažirao zaštitare da čuvaju polupodzemne spremnike od „neotesanih“ građana i ugostitelja koji su smeće odlagali pokraj njih dok su oni zjapili poluprazni, Odjel za komunalu stao je na kraj i nesavjesnim vozačima koji se parkiraju na parkingu ispred zgrade Grada u kojoj je i „Trogir holding“.

Ovoga puta doskočili su njihovom komoditetu, pa čak i bezobrazluku s obzirom da se radi o ugrožavanju parka koji ima svoj poseban značaj. Naime, nakon što je bio zapušten te 2010. godine uređen u zelenu površinu i ozelenjen travom i živicom, u njemu je 28. lipnja 2012. godine podignuta spomen ploča u znak sjećanja na osnutak 2. bojne „Kralj Tomislav“ 114. brigade.

Ne samo na platou ispred njega već i „debelo“ unutar dakako u hladovini, svakodnevno se mogu vidjeti parkirani automobili. Neki vozači svjesno svoja vozila parkiraju tamo kako bi ih zaštitili od sunca, ne mareći da to nije primjereno te da otežavaju prolaz pješacima i samo odvijanje prometa.

Odjel za komunalu dosjetio se i doskočio je takvim „neotesancima“ odlučivši izgraditi zid kako bi se spriječio ulaz vozilima iz same zone dozvoljenog parkiranja. Ta kako je u spomenutom odjelu nazivaju „fizička barijera“, odnosno betonski zid dug je petnaestak metara, a širok pola metra. Radove njegove izgradnje izvodi solinska tvrtka „Alfa-ing d.o.o.”, a stajat će desetak tisuća kuna. Kažu nije neki veliki novac u odnosu da bi se trebao konačno riješiti višegodišnji prometni nered koji je vladao na samom ulazu u gradsku zgradu što je otežavalo i prolaz građanima koji dolaze tamo rješavati svoje probleme.

Betonirat će se i tridesetak kvadrata betonskog poda kojega su automobili oštetili. Od Ivana Meštrovića, pročelnika za komunalu doznajemo kako je u planu, s obzirom da je zid dovoljno širok, na njega postaviti i drvene klupice. Postavit će se također i lanac, a prolaz će biti dozvoljen samo vozilima hitnih službi, vatrogascima, Hitnoj pomoći, Holdingu i obližnjim školama.

Podsjetimo, parking između gradske zgrade u kojoj je „Trogir holding“ i one u kojoj se nalazi S.Š. Ivana Lucića je većim dijelom (oko 950 kvadrata) u vlasništvu Grada, a manji dio onaj uz zid te škole je njezino vlasništvo. Desetak parkirališnih mjesta rezervirano je za djelatnike škole, dok s njih tridesetak upravlja – naplaćuje Holding.

Hoće li se postići željeni rezultat izgradnjom zida kao što je to slučaj s angažmanom zaštitara pokraj moloka ostaje vidjeti od idućeg tjedna kada je planiran završetak radova.

GORDANA DRAGAN

Foto: NT

ZADNJE OBJAVE