12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRAUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

AUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

Emisija koju i vi kreirate! 

Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 satiVaša pitanja su dobrodošla, a možete ih slati putem maila radio@tgholding.hr, pozivom na broj radija 798 – 571 (od ponedjeljka do petka od 8 do 12 sati)

Nastavljamo ciklus predavanja o šećernoj bolesti uz dr. Anicu Badanjak, internisticu, endokrinologinju i dijabetologinju.

Prehrana osoba s dijabetesom – II dio okosnica je današnje emisije u kojoj će se obrađivati teme: muke po ugljikohidratima, smjernice za prehranu Američke dijabetičke asocijacije te prehrana s ograničenim unosom ugljikohidrata. Pravilna prehrana podrazumijeva svakodnevni uravnoteženi unos svih potrebnih namirnica kao što su ugljikohidrati (šećeri), proteini (bjelančevine), masti, minerali i vitamini. Energetsku potrebu planiramo prema individualnim potrebama, ovisno o indeksu tjelesne mase i razini tjelesne aktivnosti. Ne zaboravimo na energetsku vrijednost namirnica, bjelančevine  1gr = 4Kcal i masnoće 1gr = 9Kcal. Ugljikohidrati su odgovorni za porast šećera u krvi, zato je važno kontrolirati njihov unos. Cilj je uzimati „zdrave“ ugljikohidrate u odgovarajućoj količini i obliku, kazala je, između ostalog, u petom izdanju emisije dr. Badanjak.

Poslušajte peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

ZADNJE OBJAVE