15 C
Trogir
Srijeda, 27 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRAntonia Buličić treći put zaredom proglašena najboljom plivačicom Hrvatske

Antonia Buličić treći put zaredom proglašena najboljom plivačicom Hrvatske

Redovna godišnja skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja održana je 27. ožujka putem aplikacije Microsoft teams. Delegatima su prezentirani rezultati bodovanja za najbolje natjecatelje u prošloj godini. Pored ostalih nagrada, naslov najbolje osvojila je Trogirka Antonia Buličić.

  • Na osnovu rezultata iz prošle sezone, naslove najboljih osvojili su naši članovi Antonia Buličić i Grgo Mujan. Antonia je proglašena za najbolju plivačicu ispred Matee Sumajstorčić iz HAKDP Mladost, Ree Kozeljac iz KDP Primorje i Petre Čosić iz KDP POŠK. Rea i Petra ostvarile su isti broj bodove te su obje zaslužile naslov najbolje mlade plivačice za prošlu godinu. U muškoj konkurenciji iza Grge se smjestio dvojac iz KDP POŠK i to Ivan Busatto i Petar Matić. Najbolji mladi plivač za 2020. je Ivan Busatto, kazali su iz Kluba daljinskog plivanja Split.

Antonia se trenutno pripremama za sezonu, a prošlogodišnja je pokazala da je u samom vrhu Hrvatske

  • Izabrana sam za najbolju plivačicu 2020. godine što me je jako razveselilo jer je ovo je već treći put zaredom da sam zaslužila ovo priznanje. Nisam mu se nadala jer smo ja i Matea bile jako tijesno. Ja sam pobijedila u CRO CUP-u, dok je Matea odnijela prvo mjesto na 3, 5 i 7 i pol kilometara na Državnim prvenstvima. Cura stvarno fenomenalno pliva, ali mene je spasilo trka na 10 kilometara, Državno prvenstvo i ukupni poredak na kraju. Ima prilično dobrih plivačica npr. jedna iz POŠK-a je odnijela nagradu za najperspektivniju mladu plivačicu. Zahvaljujem se trenerima Karli i Slavenu Šitiću, Hotelu Krilo i Općini Okrug koji su mi novčanom pomoći omogućili nabavu potrebne opreme. Početkom lipnja trebala bi početi Državna prvenstava i natjecanja CRO CUP-a. Za mene je sad najteži dio priprema, puno kilometara i teretane što iziskuje vremena i snage. Nadam se da će u cijeloj ovoj situaciji sezona normalno krenuti i da ćemo odraditi svih planiranih 15 CRO CUP-ova. Željela bih upisati Kineziološki fakultet u Splitu kako bih nastavila u smjeru sporta, kazuje Antonia Buličić.

AL

Foto: PRIVATNI ALBUM

ZADNJE OBJAVE