7 C
Trogir
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRŽupan Blaženko Boban otvorio rekonstruirani objekt Ispostave ZHM SDŽ Trogir

Župan Blaženko Boban otvorio rekonstruirani objekt Ispostave ZHM SDŽ Trogir

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u četvrtak je, u nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu SDŽ dr.Lea Luetića, trogirskog gradonačelnika Ante Bilića, ravnatelja Županijskog Doma zdravlja dr. Dragomira Petrica, otvorio  rekonstruirani objekt Ispostave ZHM SDŽ Trogir, u zgradi Doma zdravlja.

Župan Blaženko Boban tim povodom je čestito dr. Luetiću, Gradu Trogiru na čelu s gradonačelnkom Antom Bilićem te svima koji su sudjelovali u relizaciji ovog projekta čija je ukupna vrijednost građevinskih radova s opremom 1.200 000 kuna, od čega je 60 posto novca izdvojio Zavod za hitnu medicinu, a Županija 40 posto.

-Spremno ćemo dočekati turističku sezonu, posebno što se tiče hitnih intervencija. Prilikom posjeta gradu Trogiru unazad tri mjeseca dogovorili smo kako ćemo u rebalansu županijskog proračuna već na idućoj sjednici osigurati sredstva za promjenu krovišta Doma zdravlja čija je vrijednost oko 400 000 kuna i za rekonstrukciju sanitarnih čvorova.

Na razini cijele županije moramo postići da imamo ovakve objekte kakav je u Trogiru. Ne možemo sve očekivati od resornih ministarstava i države jer mi na lokalnim razinama također upravljamo javnim novcem i naša je dužnost pomoći građanima u korištenju javnih prostora, izjavio je župan Boban.

Dr. Leo Luetić istaknuo je kako je ovim grad Trogir dobio reprezentativan objekt kakav i zaslužuje. Podsjetio je na činjenicu kako se nakon dovršetka ustroja ispostave HP Trogir, odnosno opremanja vozila i medicinske opreme, pristupilo kompletnoj rekonstrukciji, čime je dobiveno 140 kvadrata iznimno funkcionalnog i lijepo opremljenog prostora.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u rekonstrukciji, a posebice Županiji splitsko-dalmatinskoj i županu Blaženku Bobanu na potpori, gradonačelniku Biliću, DVD-u Trogir koji im je nesebično ustupio prostor, građanima Trogira na strpljenju te djelatnicima ispostave.

Gradonačelnik Ante Bilić ističe kako je rekonstruirani objekt od velikog značaja za grad Trogir i susjedne općine, a isto tako i za brojne turiste.  

-Ovim je grad dobio i bolju medicinsku uslugu. Nadam se da je ovo početak obnove čitavog Doma zdravlja koji je izgrađen sedamdesetih godina i nije u najboljem stanju, nakon čega će se povećati i razina zdravstvene zaštite u samom Domu zdravlja, izjavio je gradonačelnik Bilić.  

Foto:IRM

{gallery}zupan03{/gallery}

ZADNJE OBJAVE