24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRŽupa svetog Jakova na Čiovu darivala Dom za odrasle osobe

Župa svetog Jakova na Čiovu darivala Dom za odrasle osobe

Od ove se godine, četvrte nedjelje u srpnju, oko blagdana svetih Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.

Ustanovio ga je papa Franjo kako bi im se odala počast i naglasila njihova važnost u društvu.

Prigodno se obilježio u Župi svetog Jakova na Čiovu u kojoj su župnik fra Matija Matošević i članovi župnog Caritasa pokrenuli humanitarnu akciju za Dom za odrasle osobe.

Nakon svete mise posjetili su korisnike doma i uz toplu riječ darivali ih prigodnim poklonima.

  • Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba bio je povod da upriličimo ovu humanitarnu akciju. Dom za odrasle osobe je u našoj župi i željeli smo simbolično pokazati da smo uvijek uz korisnike i nikada ih ne zaboravljamo. Maja Rožić i Dijana Svilan iz župnog Caritasa došle su na ideju zajedno sa mnom da im ponešto simbolično poklonimo. Neki od trogirskih ugostitelja te mnogi drugi plemenita srca donirali su prigodne darove koje smo im odnijeli zajedno s prvopričesnicima i obradovali ih osmijehom i lijepom riječi. Drago mi je što je papa Franjo utemeljio ovaj dan koji bi nas svih trebao podsjetiti na naše bake i djedove. Moramo biti svjesni da ih nikada ne smijemo zaboraviti, poručio je župnik Župe sv. Jakova fra Matija Matošević.  

Foto: Župa svetog Jakova

ZADNJE OBJAVE