23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAZlatko Ževrnja poručio Miru Bulju: “HDZ sigurno pobjeđuje, iza mene stoje rezultati,...

Zlatko Ževrnja poručio Miru Bulju: “HDZ sigurno pobjeđuje, iza mene stoje rezultati, a ne prazne riječi”

Ulaskom Mira Bulja u izbornu utrku za splitsko-dalmatinskog župana, Most je bacio rukavicu u lice HDZ-u, čiji se kandidat Zlatko Ževrnja bori za još jedan četverogodišnji mandat na čelu županije u kojoj je ta stranka na vlasti već 24 godine.

Osim Bulja, koji je svoju kandidaturu objavio prije nekoliko dana, i Ževrnje, kojeg je HDZ kandidirao još lani, u izbornu bitku kreće i bivši SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk . Iako Bulj kaže da računa na glasove svih birača, njegova kandidatura najviše odgovara SDP-u koji ionako ne ide na pobjedu nego na što bezbolniji poraz. U tom slučaju, “sinjski bombarder” došao im je kao naručen jer će se pridružiti orkestriranom napadu na Ževrnju, pri čemu će više grabiti u desnom nego u lijevom biračkom bazenu, a to je ono što SDP i priželjkuje.

Gostujući u ponedjeljak u programu Gradskog radija Trogir saborski zastupnik iz Sinja prozvao je Ževrnju kao salonskog političara, spočitavajući mu nebrigu za općine i gradove u kojima HDZ nije na vlasti. Spomenuo je doduše i “uhljebe iz SDP-a”, no jasno je da njegov cilj nije Bauk nego Ževrnja odnosno HDZ a, ne SDP, što nije dobro sjelo prvima, ali je zato razveselilo potonje.

-Dobro je što imamo više kandidata jer to je i smisao demokratske utakmice u kojoj zadnju riječ imaju birači. Ne volim se razbacivati velikim riječima, praznim obećanjima, parolama koje gode ušima birača, ali su neostvarive u praksi. Lako je govoriti, pogotovo u prazno, ali teško je obećanja pretočiti u konkretna djela. A ja samo to, za razliku od Mira Bulja, ostvario. Moj poslovni i politički životopis najbolji je odgovor na njegove kritike, rekao je u razgovoru za Trogirski portal župan Zlatko Ževrnja.

Kaže i da, za razliku od Bulja, ne misli voditi negativnu kampanju, svađati se sa svojim protukandidatima, “parolašiti” i razbacivati velikim riječima jer  su mu važni samo birači, njihovo mišljenje i sugestije koje će ugraditi u predizborni program.

Za razliku od Bulja, koji kaže da bi županije trebalo ukinuti “sad i odmah”  jer da su postale“ leno za HDZ-ove i SDP-ove uhljebničke kadrove”, Ževrnja ističe veliku ulogu jedinica lokalne uprave u svim projektima, bilo da ih provode općine i gradovi ili država. 

-I to je još jedna tipična populistička izjava na koju se ne vrijedi osvrtati jer se ne temelji na argumentima nego na očekivanju da će to što se kaže dobro odjeknuti u biračkom tijelu.  HDZ nije iznevjerio svoje birače što se redovito potvrđuje na izborima, a tako će biti i u svibnju. Ne pada mi napamet baviti se sa svojim protukandidatima niti s njima polemizirati na razini koja ne priliči demokratskim pravilima kojih se mislim pridržavati. Ako ćemo se sučeliti s argumentima, onda u redu. Ne zanima me ni SDP-ov ni Mostov kandidat. Zanimaju me građani s kojima svakodnevno razgovaram i čije me mišljenje o određenim problemima obvezuje, istaknuo je Ževrnja.

Potvrdio je i da splitsko-dalmatinski HDZ, koji je na izbore  prije četiri godine izašao u sastavu Domoljubne kolacije, pregovara s potencijalnim saveznicima, no nije htio otkriti na koga računaju.  

Lista za županijsku skupštinu još se brusi, a raspored vijećničkih mjesta ovisit će o ishodu pregovora s potencijalnim partnerima, među kojima su i nezavisne liste.

-Siguran sam da ćemo složiti pravu listu, kao što sam siguran i da će HDZ- ova lista za župana i dožupane biti pobjednička, poručio je Ževrnja.

ZADNJE OBJAVE