37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRZapočinje isplata uskrsnica u Trogiru

Započinje isplata uskrsnica u Trogiru

Grad Trogir objavio je javni poziv za dodjelu uskrsnica umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, korisnicima minimalne zajamčene naknade te nezaposlenim osobama starijima od 55 godina.

Uskrsnice će se dodjeljivati od 27. ožujka do 6. travnja u Gradskoj vijećnici (Trg Ivana Pavla II br.1, 1. kat), od 8 do 12 sati.

Uskrsnice će se isplaćivati:

  • umirovljenicima s mirovinom do 200,00 eura, isplatit će se 55,00 eura,
  • umirovljenicima s mirovinom od 200,01 eura – 330,00 eura, isplatit će se 40,00 eura,
  • umirovljenicima s mirovinom od 330,01 eura – 400,00 eura, isplatit će se 30,00 eura.

Prilikom preuzimanja uskrsnice potrebno je predočiti odrezak posljednje mirovine, osobnu iskaznicu i OIB. Korisnici mirovine s inozemnim elementom trebaju predočiti i potvrdu banke ili izvadak bankovnog računa na kojemu je vidljiv neto iznos isplaćene mirovine u prethodnom mjesecu.

Pravo na uskrsnicu imaju te se trebaju javiti u Gradsku upravu Grada Trogira (uz predočenje osobne iskaznice i OIB-a):

  • Korisnici nacionalne naknade za starije osobe sa prebivalištem u gradu Trogiru – 40,00 eura po korisniku.
  • Korisnici Zajamčene minimalne naknade sa prebivalištem u gradu Trogiru – 40,00 eura po korisniku.
  • Nezaposlene osobe starije od 55 godina sa prebivalištem u gradu Trogiru, a koje su evidenciji HZZ-a, Regionalni ured Split – Ispostava Trogir, najmanje 12 mjeseci za vrijeme trajanja Javnog poziva – 40,00 eura po nezaposlenoj osobi.

Korisnici mogu ostvariti pravo na isplatu uskrsnica samo po jednoj osnovi. Ako korisnici ne preuzmu novac u gore navedenom razdoblju, isti neće moći ostvariti pravo naknadno.

Pozivam građane da iskoriste svoje pravo, također i da jave starijim sugrađanima i drugima koji su obuhvaćeni odlukom. Svjesni smo da je ovo mala potpora za blagdane pred nama, ali je praksa koju smo mi uveli prije nekoliko godina, više puta povećavali iznose i za koju želimo da ostane trajna socijalna mjera“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

ZADNJE OBJAVE