18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRGRAD TROGIR NASTAVLJA S UREĐENJEM GRADSKIH ULICA

GRAD TROGIR NASTAVLJA S UREĐENJEM GRADSKIH ULICA

Grad Trogir završio je obnovu dijela ulice Put Stombrata i Puta Pišćina u Planom te je sanirao oborinski kanal na Putu Vilajice također u tom trogirskom prigradskom naselju. Iz gradske uprave najavili su kako ovih dana slijedi rješenje problema na spoju Rimskog puta na Travarici sa spojnom cestom do novog mosta Hrvatskih branitelja.

Foto: Put Stombrata

Od Ivana Meštrovića, pročelnika Odjela za komunalu doznajemo kako je skupina građana u Planom čiji stambeni objekti su u neposrednoj blizini Puta Stombrata na jednoj tribini provedenoj u sklopu projekta „I tebe se pita“ inzistirala da se ta njihova prometnica uredi i postavi novi asfalt. Naime, kako se naselje širi tako se povećava i promet zbog čega dolazi do oštećenja puta, ali i oborinske vode uzele su svoj danak. Stoga, se veli Meštrović pristupilo  uređenju nešto više od polovice te dionice čija ukupna dužina je 400 metara. Poduzeće “Cestar“ izvršilo je najprije tamponiranje, a potom asfaltiranje. Ostatak od dvjestotinjak metara u planu je urediti početkom iduće godine. Za ovu dionicu Grad je osigurao novac u ovogodišnjem proračunu u iznosu od oko 15.937 eura. Budući da je Grad već ranije intervenirao da se na spomenutoj dionici provuče kabel za rasvjetu uskoro se planira i osvjetljenje dijela Puta Stombrata.

Obavljena je intervencija na Putu Vilajica uz kojega se nalazio oborinski kolektor u kojega su se slijevale vode pa je došlo do njegovog začepljenja koje je uzrokovalo stalno plavljenje kolnika. Izvršeno je odčepljenje, tako da je taj problem dugoročno riješen.

Što se pak tiče Rimskog puta i spojne ceste s novim mostom tamo je „propala“ cesta u dužini od pedesetak metara. Do oštećenja je došlo radi učestalog prometovanja teških kamiona. Dionica je trenutačno opasna i za promet i za pješake zbog čega je označena posebnom signalizacijom, kaže Meštrović. Hitnoj sanaciji pokosa (dubine uz cestu) i kolnika pristupit će se već idućeg tjedna. Naime, sada postoji opasnost od pada u dubinu zbog čega je bila potrebna žurna intervencija koja će potrajati desetak dana, rekao je Meštrović.

  • Cilj nam je iz godine u godinu podizati kvalitetu infrastrukture. Tu isključivo mislim na uređenje putova i ulica, kao i na ostale infrastrukturne zahvate. Tako je na Travarici uređen Zagorski put, na Čiovu šetnica u neposrednoj blizini sv. Jere i Belasova ulica. Vrijednost tih radova iznosi oko 50.000 eura, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić. Najavio je kako će se nastaviti s uređenjem svih ostalih gradskih ulica, ne samo onih u blizini grada već i na periferiji, kako bi one bile besprijekorne za prolaz pješaka i vozila. I za one ceste čije uređenje nije u nadležnosti Grada, veli da će svojim autoritetom nastojati da se radovi na njima obavljaju po svim pravilima struke te poštuju zadani rokovi.

GORDANA DRAGAN

Foto: VB

ZADNJE OBJAVE