18.5 C
Trogir
Srijeda, 23 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Započele prijave za upis djece u prvi razred OŠ za 2017./18. školsku...

Započele prijave za upis djece u prvi razred OŠ za 2017./18. školsku godinu

Prijava djece, školskih obveznika za upis u prvi razred osnovne škole u 2017./18. školskoj godini, provodit će se u vremenu od 6. do 17. veljače 2017. elektronskim putem na obrascu prijave upisa na stranici www.udu-sdz.hr.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Ureda kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

Školski obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011., starija djeca kojima je prošle školske godine odgođen upis u prvi razred osnovne škole te djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole. Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim oštećenjima zdravlja) roditelj/staratelj podnosi Uredu državne uprave zahtjev na obrascu 6. te uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

U prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca koja do 1. travnja tekuće godine nemaju navršenih šest godina života ako Uredu državne uprave dostave zahtjev (obrazac 6) o tome, a školi prilikom dogovora o testiranju dostave mišljenje stručnog tima predškolske ustanove.

 Ako se dijete želi iz opravdanih razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga, a provjeru spremnosti za školu obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi u vremenu od 1. do 8. ožujka 2017. god. radi dogovora o terminu testiranja vlastitog djeteta.

Potrebna dokumentacija: OIB, preslik domovnice i rodni list (bez obzira na datum izdavanja).

Za liječnički pregled je potrebno donijeti: cijepnu  i zdravstvenu iskaznicu, zdravstveni karton od izabranog pedijatra, medicinsku dokumentaciju djeteta, nalaz crvene krvne slike i urina (ne stariji od 6 mjeseci, a ukoliko ga nema doći 5-6 dana prije termina pregleda po uputnicu u ambulantnu školske medicine). 

Više na stranicama trogirskih osnovnih škola: OŠ Majstora Radovana i OŠ Petar Berislavić 

 

 

ZADNJE OBJAVE

U Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U sklopu projekta „Pravna pomoć starijim osobama: Život poslije smrti“, koji je u svibnju SUH-u odobren od strane Ministarstva pravosuđa, pravni savjetnici...

Sklopljen ugovor između Grada i Županije o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima

U utorak je gradonačelnik Ante Bilić sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom sklopio ugovor o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima,...

Besplatan vrtić za djecu s područja Općine Okrug

Općina Okrug je od 01. rujna 2020. godine preuzela obvezu plaćanja troškova sudjelovanja roditelja – korisnika djece, s područja Općine Okrug u...

Prodaja grožđa na parkingu Brigi – Lokvice

Sezona je berbe grožđa, a ujedno i prodaje koja će na parkingu Brigi-Lokvice trajati do 10. listopada Puno je...

Prosvjed u Brodotrogiru: oko 120 radnika dva mjeseca bez plaće

Već dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki...