29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRProjekt udruge TOMS „Uključimo se“ započeo s provedbom

Projekt udruge TOMS „Uključimo se“ započeo s provedbom

Projekt udruge TOMS pod nazivom „UKLJUČIMO SE“ u ponedjeljak je započeo s provedbom.

Svrha projekta, kojeg udruga TOMS provodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Trogir i Gradom Trogirom, je unapređenje kvalitete života starijih osoba  koji su socijalno isključeni ili su u riziku od socijalne isključenosti te podizanje javne svijesti o njihovim potrebama. 

Već prvog dana provedbe projekta kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, brojni su se građani zainteresirali za niz aktivnosti koje im nudi projekt, a uključuju likovne, kulinarske, glazbene, rekreativne radionice, radionice ručnih radova, druženja i izlete. Sve to je besplatno, a uključen je i prijevoz korisnika.

Nazočnima su se prigodnim govorom obratili predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić i  Joško Jarebić, pročelnik Upravnog odjela za  društvene djelatnosti i turizam, zaželjevši im ugodno druženje i stjecanje novih znanja u potpuno prilagođenom prostoru koji se nalazi u Ulici Dr. Franje Tuđmana bb, kod sportske dvorane Vinko Kandija.

Tom prigodom Bašić je zahvalio svima koji su pomogli u preuređenju prostora, kao i opremi istog. Nije izostavio ni trogirsku podružnicu Sindikata umirovljenika Hrvatske i predsjednika Ivana Bakicu- Đilda, zahvalivši im na dugogodišnjoj suradnji i ustupljenom prostoru, potom POU Trogir koje im je doniralo računala, političke stranke HNS, HDZ i SDP, Malare, Dadu Sirića , kao i sve volontere koji su se već javili za rad sa korisnicima projekta. 

Podsjetio je na činjenicu kako su korisnici projekta osobe starije životne dobi (65+) s nekim oblikom invaliditeta, starije osobe koje žive same, socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe, starije osobe smanjenih funkcionalnih sposobnosti i/ili teže narušenog zdravstvenog stanja, starije nemoćne osobe u ruralnim područjima i ostale osobe koje su zainteresirane za druženje i stjecanje novih znanja. 

Foto: IRM

{gallery}ukljucimose2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE