23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAZapočela 7. FESeTemana trogirskoga libra

Započela 7. FESeTemana trogirskoga libra

Ovogodišnja, 7. FESeTemana trogirskoga libra – tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama – otvorena je  u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 23. travnja, a traje do subote, 28. travnja.

FESeTemana trogirskoga libra – manifestacija u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastala u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić – Strojan, ove će godine posjetiteljima ponuditi rekordan broj naslova trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskom tematikom.U radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00 sati, subotom od 9:00 – 12:00, svakako svratite u atrij Muzeja grada Trogira, prolistajte knjige, pogledajte što se nudi i pronađite nešto za sebe – od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do slikovnica za djecu.

Osim prodajne izložbe knjiga u atriju Muzeja grada Trogira, program u okviru FESeTemane odvijat će se i u Galeriji Cate Dujšin Ribar. 

U četvrtak, 26. travnja u 19:30 sati književnik Edi Matić predstavit će knjigu Bobe Đuderije Marčelina: Nisam vam sve rekla, u izdanju Naklade Val. S obzirom na pozitivne reakcije koje je autorica izazvala čitanjem samo nekoliko ulomaka iz knjige prije nešto više od mjesec dana, Trogirke i Trogirani željno iščekuju ovo predstavljanje…

Dan nakon, u petak, 27. travnja 2018. u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje knjige Lovre Katić: Odnosi Trogira prema susjedima, objavljene prije nekoliko mjeseci u izdanju Književnog kruga Split. Riječ je o knjizi – do nedavno zagubljenoj, ali ipak pronađenoj i objavljenoj! – podijeljenoj u 17 poglavlja: Odnosi Trogira prema susjedima, Borbe sa susjedima, Rat sa Splitom, Treći rat sa Splićanima, Borbe sa Šibenikom, Bribirski knezovi, Ludovik Veliki, Previranje u Hrvatskoj, Doba nesigurnosti, Mletačka najezda, Turci, Čiovo, Kaštela, Vlasi, Mletačka izvješća o Trogiru, Trogirska sela i Posljednje vrijeme. Svi zaljubljenici u trogirsku povijest zasigurno će iz ove knjige saznati niz novih informacija – počevši od antike do početka 19. stoljeća. Knjigu će predstaviti urednik dr. sc. Marko Trogrlić te dr. sc. Tonija Andrić, dr. sc. Ivan Basić i dr. sc. Radoslav Bužančić.

 Foto: ZK

{gallery}fesetemana5{/gallery}

ZADNJE OBJAVE