38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAProjekt OŠ Slatine:„Pjat pun jubavi i zdravja“

Projekt OŠ Slatine:„Pjat pun jubavi i zdravja“

Svake godine u mjesecu svibnju djelatnici Osnovne škole „Slatine“ organiziraju humanitarnu akciju za Marijine obroke. Promocija je to zdravog načina življenja, humanog djelovanja, obiteljskog druženja, ali i učeničkog poduzetništva. Misija projekta jest prikupljanje donacija za Marijine obroke – humanitarna organizacija koja toplim obrokom svakodnevno hrani preko milijun djece diljem svijeta na njihovom mjestu školovanja. 

Ideja o njihovoj podršci ovoj hvalevrijednoj organizaciji nastala je na satu vjeronauka u rujnu prošle pedagoške godine. Učenici tadašnjeg osmog razreda ideju su podijelili s vjeroučiteljicom i voditeljicom projekta, Slavenkom Barada. Od tada do danas se razvija humanitarna priča pod nazivom „Pjat pun jubavi i zdravja.“ Uz vrijedan rad vjeroučiteljice te pomoć i podršku ravnateljice Željke Ninčević, projekt je zaživio i održava se drugu godinu zaredom.

Ove godine predivnim plakatom opet je svih razveselila učiteljica matematike i fizike Ana Vukadinović, a pedagoginja Nataša Trebotić i dalje je zadužena za medijsku promociju projekta.

Svi djelatnici, roditelji i učenici na svoj način doprinose realizaciji ovogodišnje akcije, koja će se održati 5. svibnja.  

Program 5. svibnja 2018.:

8.00 – Sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM

8.30 – projekcija dokumentarnog filma Dijete31 u crkvi

9.30– prijava za sudjelovanje uz prikupljanje donacija ispred župne crkve

9.30 – „Marijine igre“ (mjesno igralište na Portu): graničari, potezanje konopa, skakanje u vrećama, utrka s jajima, utrka sa tri noge po ekipama: učenici, učitelji, roditelji, gosti

11.30 – Kviz znanja

12.00 – Proglašenje pobjednika i dodjela diploma

– Svi ste dobrodošli! Podržite i vi Marijine obroke, učeničko poduzetništvo i vrijedan rad naših djelatnika! Provedite divan dan u prirodi, družite se s obitelji i prijateljima, poručuju organizatori. 

Podsjećamo, sva prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun međunarodne humanitarne  organizacije Marijini obroci.

 

ZADNJE OBJAVE