29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRZamutio se izvor rijeke Jadro

Zamutio se izvor rijeke Jadro

Zbog rekordno velike količine kiše koja pada na širem splitskom području, došlo je do zamućenja na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje Splita.

Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Klisa, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

-Zbog zaliha vode u vodospremama, na većem dijelu vodoopskrbne mreže voda iz slavina još uvijek je ispravna za piće, dok su na nekim područjima ovisno o samoj potrošnji, tragovi zamućenosti već vidljivi. Potrošačima kod kojih je zamućenost vode na njihovim slavinama već prisutna, sukladno dosadašnjoj praksi preporuka ViK-a i NZJZ je koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće, za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju. Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti, poručili su iz VIK.

ZADNJE OBJAVE