18.6 C
Trogir
Utorak, 22 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI ŽUPANIJA Vladimir Boschi za HRT: Zašto sam otišao sa splitskog KBC-a

Vladimir Boschi za HRT: Zašto sam otišao sa splitskog KBC-a

Kliničkom bolničkom centru u Splitu otkaz je prije tri dana dao prof. dr. Vladimir Boschi, traumatolog. Kao razlog je naveo prevaru u KBC-u. Zavod za ortopediju i traumatologiju je zahvaljujući njegovom profesorskom zvanju dobio taj status, no Boschi tvrdi da sve ostalo na razini kliničkog odjela, piše hrt.hr.

Sve je, kaže, otkrio slučajno, kada je zatražio obračun plaće. Ispostavilo se da nije zaposlenik zavoda već klinike. Promijenilo se kaže samo ime, a oprema i stručni kadar nisu. “Mi smo rekli pacijentima da ćemo ih liječiti bolje, kvalitetnije, a od toga nema ništa. Čak su i otpušteni s kirurške poliklinike kao da su ležali na Zavodu a nisu ležali na zavodu. Radi se o prevari”, kazao je Boschi. Tvrdi i da KBC-a Split ima problem i s kadroviranjem. “Imamo visoko specijalizirane odjele npr. odjele za zdjelicu i kralježnicu na čelo kojih se postavlja šef koji nikada u životu nije operirao niti zdjelicu, niti kralježnicu”, tvrdi prof. dr. Vladimir Boschi.

Nepravilnosti u KBC-u Split je za HRT-u potvrdio još jedan djelatnik, koji zbog straha od otkaza ne želi otkriti identitet. No optužbe su ozbiljne. Tvrdi kako se formirao Zavod za dječju endoneurologiju, s ciljem otvaranja čudnih šefovskih mjesta. “Smijenjena je i visokoobrazovana medicinska sestra sa jednog zavoda i premještena na šalter ulaza upisa pacijenata”, kaže naš sugovornik. Dodaje kako pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo mora imati visoku stručnu spremu, a da je na to mjesto postavljena osoba s višom stručnom spremom.

Ravnatelj KBC-a Split na naše pozive nije odgovorio, ali je njegov zamjenik prof. dr. Julije Meštrović izjavio je za HRT da slučaj doktora Boschija obrađuje pravna služba, a upoznati su i šefovi ustrojstvenih jedinica. “Iskreno mi je žao što se prof. dr. Vladimir Boschi odlučio na ovaj čin i što je dao otkaz. Mislim da se radi o vrlo dobrom i stručnom liječniku i odličnom operateru.  Što se tiče njegovih primjedbi, one su poslane našoj pravnoj službi i šefovima ustrojstvenih jedinica. To je procedura po kojoj moramo raditi”, rekao je Meštrović. Istragu će provesti i Ministarstvo potvrdio je za HTV ministar zdravstva Milan Kujundžić.

U HUBOL-u godinama upozoravaju na probleme,  odlazak liječnika stvara još veće. “Ovo predstavlja jedan veliki gubitak za Splitsku bolnicu i mislim da mjerodavne vlasti moraju nešto učiniti da zaustave ovakav odlazak. Pitanje je tko će nas liječiti za nekoliko godina”, izjavila je Sanda Stojanović Stipić, članica Izvršnog odbora HUBOL-a.

ZADNJE OBJAVE

Kreće 3. izdanje projekta “I tebe se pita!”: Trogirani, izravno odlučite kako potrošiti 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Građani najbolje znaju što im je prioritet i što treba poboljšati u njihovom mjesnom odboru. Do sada smo realizirali 70 njihovih prijedloga i pozivamo...

Ekipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos kupa

U nedjelju  je završen Kairos kup 2020 za curice 2008. i 2006. godište kojeg je organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58.

Dani europske baštine 2020. u Trogiru: Započela radionica “Djeca – čuvari baštine”

U Trogiru je  u sklopu obilježavanja Dana europske baštine započela  dječja radionica zaštite spomenika pod nazivom Djeca – čuvari baštine.

U četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Trogir sa Savjetom dobrovoljnih darivatelja krvi Trogir i u suradnji sa Transfuzijom kliničkog bolničkog centra Split organizira humanitarnu...

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“