17 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRVelikan čarobnog glasa otvorio 51. Trogirsko kulturno ljeto

Velikan čarobnog glasa otvorio 51. Trogirsko kulturno ljeto

Nastupom Massima u kuli Kamerlengo svečano je otvoreno 51. Trogirsko kulturno ljeto koje ove godine broji četrdesetak događanja iz područja kazališne, glazbene, likovne, književne, filmske umjetnosti…

  • Dragi Trogirani i gosti, dobrodošli na svečano otvorenje 51. Trogirskog kulturnog ljeta. Zaista nas ovoga ljeta očekuje raznovrstan program u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić koji je i otvorio ovu manifestaciju.
  • Nažalost, prošle godine zbog pandemije nismo imali jubilarno 50. Trogirsko kulturno ljeto, a i ove su nas pratili neizvjesni uvjeti. Napokon smo se večeras okupili bezbrižniji i opušteniji na ovom mjestu. Zbog epidemioloških mjera nismo otvorenje mogli organizirati na trgu, no moram kazati kako sam svjestan koliko nam svima znače ova dva mjeseca šušura i kulture u gradu. Radimo sve kako bismo grad vratili u normalan život i iz kolektivnog sjećanja izbrisali prošlu pandemijsku godinu. Zadovoljstvo mi je što u našem gradu majstora možemo ugostiti jednog od najvećih hrvatskih glazbenih majstora, velikog Massima. Uživajte večeras u svom malom krugu velikih ljudi, dodao je gradonačelnik Bilić.

Ponuđena mjesta u kuli Kamerlengo su bila ispunjena do zadnjeg, a publika već dugo željna ovakvih događanja izašla je s koncerta prepuna pozitivnih utisaka.

  • Massimo je velikan čarobnog glasa. Generacije su odrasle uz njegove pjesme, zaljubljivali se uz prvi sentiš i prve poljupce. Bila su to dva sata vrhunskih izvedbi: Sjaj u travi, Samo za tvoje oči, Stranac u noći pa do novijih hitova poput pjesme Mali krug velikih ljudi. Svi vi koji niste bili šteta, komentirala je Tomislava, jedna od posjetiteljica koncerta.

AR

 FOTOGALERIJA Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE