21 C
Trogir
Utorak, 2 lipnja, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Već drugi tjedan užitak za knjigoljupce

Već drugi tjedan užitak za knjigoljupce

Gradska knjižnica Trogir već drugi tjedan vrši posudbu i povrat građe. Vrata Knjižnice su opet otvorena – uvjeti su nešto drugačiji zbog koronavirusa, ali cilj je ostao isti – nepročitana knjiga u rukama strpljivih korisnika. Odmah na početku rada Knjižnica je zabilježila veliki broj posjeta korisnika, no zbog dobre organizacije izbjegnute su veće gužve i čekanja.

„Sretni smo što smo ponovno na usluzi našim korisnicima, trudit ćemo se da što manje osjete ograničenja koja su nam svima nametnuta„ – kazala je ravnateljica Sanda Marlais-Buble.

Iz Gradske knjižnice Trogir upozoravaju na nužnost pridržavanja sigurnosnih mjera pri dolasku. Korisnici se ne smiju zadržavati u prostorijama Knjižnice, a to podrazumijeva odricanje od pregledavanja i biranja knjiga među policama. Građu se može naručiti putem telefona, mailom ili preko facebooka. Velika pomoć u odabiru građe jest online katalog koji nudi mogućnost pretraživanja sve građe koju Knjižnica ima, te provjeru njezine dostupnosti. Ako se korisnici još nisu upoznali s mogućnostima kataloga, ovo je najbolje vrijeme.

Iz Knjižnice napominju kako sve knjige koje korisnici vrate određeno vrijeme prije ponovnog vraćanja na police idu u karantenu 72 sata, kako bi se opet mogle posuditi. Još jednom podsjećamo kako se zakasnine ne naplaćuju do 1. lipnja, a svi zainteresirani do kraja lipnja mogu se upisati po cijeni od 90 kuna.

Tekst & foto: GKT

ZADNJE OBJAVE

SPLITSKI FESTIVAL Poznati izvođači i skladbe koje će otpjevati na Prokurativama

Izabrane su 22 pjesme Poznate su pjesme i izvođači 60. Splitskog festivala koji će se održati početkom srpnja na...

Iskopi na dijelu ulice Balančane – IZMJESTITE VOZILA

OBAVIJEST STANARIMA O HITNOJ INTERVENCIJI Zbog lošeg stanja i dotrajalosti napojnog 10 kV KB (veza između 20(10)/0,4 kV TS...

Čekanju je kraj! Od ponedjeljka treninzi na Batariji

Od ponedjeljka, 01. lipnja HNK TROGIR 1912 kreće s treninzima škole nogometa na Batariji uz sve propisane mjere i preporuke.

U Trogiru obilježen Dan državnosti

Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti slavi 30. svibnja. U Trogiru je obilježen svetim misama te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća...

Nadzor prometa i tijekom ovog vikenda

Policijski službenici će ovog vikenda intenzivnije provoditi nadzor prometa na cestama s ciljem prevencije, ali i uočavanja i sankcioniranja prekršaja posebno onih...