17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPetero trogirskih učenika od ponedjeljka sjeda u školske klupe

Petero trogirskih učenika od ponedjeljka sjeda u školske klupe

Učenici od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 11. svibnja bi se trebali vratiti u školske klupe, čime se prati trend ostatka Europe, gdje se u većini zemalja učenici vraćaju na nastavu.

Tom preporukom Ministarstva obrazovanja donesenom uz odobrenje Nacionalnog stožera i u skladu s mjerama HZJZ obuhvaćene su i dvije trogirske osnovne škole.

Kraj školske godine u klupama će dočekati samo pet učenika OŠ Majstora Radovana, dok će školske klupe OŠ Petar Berislavić ostati prazne. 

-Za sad nam je na popisu petero djece, svi su iz 2. a razreda. Razlozi zbog kojih su se roditelji odlučili poslati djecu u školu su različiti. Smatram da se ova odluka trebala donijeti na neki drugi način zbog toga što djeca koja će biti u školi neće nastavu imati u pravom obliku, prvenstveno zato što ih je malo, a s druge strane djeca koja ostaju kod kuće ne smiju biti zakinuta. Učiteljicama je sada najteže, što je također jedan od razloga zbog čega ovo nije dobra odluka, kazala je za Gradski radio Trogir ravnateljica OŠ Majstora Radovana Zorana Brodarić.

-Od ponedjeljka u školske klupe naše škole neće sjediti učenici. Svi će nastavu pratiti na daljinu, tako su odlučili roditelji. Još je osam tjedana do kraja škole, život ide dalje, moramo biti spremni na sve, ali zbog svih stresova od štrajka, nadoknade pa do korone, mislim da bi za učenike bilo najbolje da se nastava prati kao i do sada, na daljinu, kazala je ravnateljica OŠ Petar Berislavić Edita Bratinčević.

-U našoj školi Okruk u Okrugu Gornjem neće biti učenika. Za sada nema zainteresiranih roditelja koji bi poslali učenike na nastavu. Škola na daljinu funkcionira odlično te nastavljamo kao i do sada, kazao je ravnatelj OŠ Okruk Krešimir Peraga.

ZADNJE OBJAVE