17.1 C
Trogir
Srijeda, 27 svibnja, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Petero trogirskih učenika od ponedjeljka sjeda u školske klupe

Petero trogirskih učenika od ponedjeljka sjeda u školske klupe

Učenici od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 11. svibnja bi se trebali vratiti u školske klupe, čime se prati trend ostatka Europe, gdje se u većini zemalja učenici vraćaju na nastavu.

Tom preporukom Ministarstva obrazovanja donesenom uz odobrenje Nacionalnog stožera i u skladu s mjerama HZJZ obuhvaćene su i dvije trogirske osnovne škole.

Kraj školske godine u klupama će dočekati samo pet učenika OŠ Majstora Radovana, dok će školske klupe OŠ Petar Berislavić ostati prazne. 

-Za sad nam je na popisu petero djece, svi su iz 2. a razreda. Razlozi zbog kojih su se roditelji odlučili poslati djecu u školu su različiti. Smatram da se ova odluka trebala donijeti na neki drugi način zbog toga što djeca koja će biti u školi neće nastavu imati u pravom obliku, prvenstveno zato što ih je malo, a s druge strane djeca koja ostaju kod kuće ne smiju biti zakinuta. Učiteljicama je sada najteže, što je također jedan od razloga zbog čega ovo nije dobra odluka, kazala je za Gradski radio Trogir ravnateljica OŠ Majstora Radovana Zorana Brodarić.

-Od ponedjeljka u školske klupe naše škole neće sjediti učenici. Svi će nastavu pratiti na daljinu, tako su odlučili roditelji. Još je osam tjedana do kraja škole, život ide dalje, moramo biti spremni na sve, ali zbog svih stresova od štrajka, nadoknade pa do korone, mislim da bi za učenike bilo najbolje da se nastava prati kao i do sada, na daljinu, kazala je ravnateljica OŠ Petar Berislavić Edita Bratinčević.

-U našoj školi Okruk u Okrugu Gornjem neće biti učenika. Za sada nema zainteresiranih roditelja koji bi poslali učenike na nastavu. Škola na daljinu funkcionira odlično te nastavljamo kao i do sada, kazao je ravnatelj OŠ Okruk Krešimir Peraga.

ZADNJE OBJAVE

Ostvarit ćemo neku vrstu sezone, ali u znatno manjem obimu

Trenutno svi relevantni izvori ukazuju na to kako će turistička 2020. godina pretrpjeti značajne gubitke. Globalno se procjenjuje pad turističkog prometa između 30/40...

HZJZ izdao upute za državnu maturu: Ispiti A i B razine trebaju se razdvojiti, preporuča se i nošenje maski

Pisani ispit provodi se u dovoljno velikoj prostoriji iza zatvorenih vrata i, ako je moguće s otvorenim prozorima Hrvatski...

Besplatni koncert Orkestra HNK Split uoči Dana državnosti pred kazalištem

Koncert je poklon HNK Split svojim sugrađanima, započinje u 21 sat, a pristup je slobodan, bez ulaznica. U petak 29....

U razredima su razmješteni tako da se ne približavaju jedni drugima

Nastava za sve učenike razredne nastave započela je u ponedjeljak, 25. svibnja prema rasporedu koji je dostupan na oglasnim pločama i mrežnim stranicama...

Održana peta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Peta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 25. svibnja u prostorijama DDK Trogir na Batariji Organizirali su je Savjet DDK Trogir, Gradsko društvo Crvenog...