19.9 C
Trogir
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRVeć četvrti dan Trogir na brojci od 8 COVID -19 pozitivnih osoba

Već četvrti dan Trogir na brojci od 8 COVID -19 pozitivnih osoba

Na dan 20.4.2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 419 osoba zaraženo koronavirusom

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminule su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine). Uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju COVID-19. Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.
-Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 142 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4, Makarske 2, Solina 2, Dicma 1 i Muća 1. Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika i to 1 privatni fizioterapeut, 1 medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt niti s korisnicima niti s djelatnicima. Među novooboljelim osobama 7 osoba je iz samoizolacije. 72 osobe na području Splitsko-dalmatinske županije su izliječene. 97 osoba je hospitalizirano. 7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 13 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Stanje u Trogiru

-Prema službenim podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u Trogiru ni danas nema novozaraženih koronavirusom te je taj broj već četvrti dan na brojci od 8 pozitivnih osoba. Ukupno je na području SDŽ 419 zaraženih osoba, od čega 10 novih, 72 osobe izliječene su, a 97 osoba hospitalizirano u ovom trenutku. Poštujmo i dalje sve mjere i preporuke stručnjaka, napisao je na službenoj Viber zajednici Grada Trogira zamjenik gradonačelnika te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Trogira Viktor Novak.

ZADNJE OBJAVE