18.8 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAVažno upozorenje iz Vodovoda: zaštitite cijevi i vodomjere od smrzavanja!

Važno upozorenje iz Vodovoda: zaštitite cijevi i vodomjere od smrzavanja!

Kao i svake zime u vrijeme niskih temperatura zraka koje se spuštaju ispod nule, iz Vodovoda i kanalizacije Split (VIK) upozoravaju sve korisnike vodovodne usluge da su u obvezi zaštititi svoje interne vodomjere i vodne instalacije od smrzavanja.

“Sve naše potrošače upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima. Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja, potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.)”, poručuju iz VIK-a.

S obzirom na najave skorog razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice, iz VIK-a predlažu potrošačima:

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća i sl.

2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini. 

3. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.

4. Pripazite na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl.).

 

ZADNJE OBJAVE