19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRVANDALI NE POSUSTAJU: radi se na postavljanju videonadzora

VANDALI NE POSUSTAJU: radi se na postavljanju videonadzora

U Miševcu gdje su postavljeni zeleni otoci te zasađeno 30-ak sadnica zimzelenog grma oleandera, ponovno je došlo do devastacije, pri čemu je odbačena veća količina različitog otpada. To pokazuje da nedavno upućeni apeli o odgovornom ponašanju nisu urodili plodom te pojedinci ustraju u uništavanju zajedničkog dobra što možete vidjeti na priloženim fotografijama.

  • U kontaktu smo s Gradom, odnosno komunalnom službom da se oko ovog vandalizma povede više računa i napravi nadzor. Građane pozivam da koriste naše reciklažno dvorište u Planom koje radi svaki dan od 8 do 17 te subotom do podne. Prema tome, nema potrebe za pravljenjem nereda na uređenim zelenim otocima. Poduzet ćemo sve moguće mjere kako bi stali na kraj takvom ponašanju. Kamere će postaviti Grad Trogir te smatram da bi to trebalo napraviti na kritičnim lokacijama. Najtragičnije od svega je što spremnici i moloci ostaju prazni, a pored njih se nalazi sve i svašta dok je reciklažno dvorište na samo kilometar i pol udaljenosti, kazao je predsjednik Uprave Trogir Holdinga Božidar Miše.
  • Komunalni redari su naišli u više navrata na bačeni otpad. Bilo je tu svega od raznog komunalnog otpada, šuta, televizija, vodokotlića, vrata tuš kabine, kada, lustera, cijevi… Nažalost, bez kamera je teško kontrolirati i sprječavati neodgovorno ponašanje. No, u tijeku je treća faza proširenja videonadzora na javnim površinama te je ova lokacija jedan od prioriteta. Svakodnevno obilazimo kritična mjesta, građani tvrde da ništa ne znaju ili pak ne prijavljuju uočeno. Stoga apeliram da nam svakog počinitelja ili štetu anonimno dojave na e-mail Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i investicije sime.pazanin@trogir.hr, pojašnjava Šime Pažanin, voditelj trogirskih komunalnih redara.

AL

ZADNJE OBJAVE