15 C
Trogir
Četvrtak, 6 listopada, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRUSKORO GLAVNI PROJEKT ZA MOST PREKO FOŠE

USKORO GLAVNI PROJEKT ZA MOST PREKO FOŠE

Podsjetimo, drveni most preko trogirske Foše zatvoren je od 24. studenog 2020. Tada su utvrđena značajna oštećenja konstrukcije te je procijenjeno da most nije u adekvatnom stanju za korištenje.

S obzirom na velik interes javnosti, drago mi je da što mogu priopćiti da je pokrenut postupak ishođenja građevinske dozvole za novo rješenje te očekujemo da će glavni projekt biti gotov kroz 10-ak dana, objavio je na svom Facebook profilu trogirski gradonačelnik Ante Bilić te dodao:

  • Nakon toga pokrenut ćemo nabavu za izvođača radova, o čemu ću pravovremeno izvijestiti. Projekt za rušenje postojećeg objekta je spreman i u narednim tjednima taj zahvat bit će izvršen. Ono što mogu u ovom trenutku reći je da će novi most biti postavljen na istom mjestu, da je sva uključena struka dala suglasnost. S obzirom da se radi o osjetljivoj intervenciji unutar UNESCO-m zaštićene stare gradske jezgre, nije bilo mjesta ubrzavanju procesa, tim više kad znamo da se postojeće rješenje nakon samo 15-ak godina pokazalo neadekvatnim i nesigurnim. Posebno nema mjesta lošim odlukama u vrijeme koronakrize kada odnos prema svakoj kuni građana mora biti odgovorniji nego inače. Ne možemo dozvoliti da se za nekoliko godina plaća šteta zbog brzih i nekvalitetnih rješenja, kao što je sada slučaj.

Inače, most je izgrađen 2006. kao privremeno rješenje koje je s vremenom postalo trajno, a ozbiljnije se u njegovo održavanje počelo ulagati tek 2017.

ZADNJE OBJAVE