15 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAUSKOK zbog mita pokrenuo istragu protiv šefa Trogir Holdinga, objavljuje index.hr

USKOK zbog mita pokrenuo istragu protiv šefa Trogir Holdinga, objavljuje index.hr

Državno odvjetništvo je objavilo da je USKOK danas pokrenuo istragu protiv dvije osobe zbog trgovanja utjecaja i davanja mita.

Kako je DORH objavio na svojim stranicama, USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1984., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem i davanja mita, piše Index.

Radi se, naime, o slučaju koji je otkrio portal Index. Taj je portal 19. svibnja ove godine objavio snimku koja prikazuje na kojoj se vidi kako Ivo Milić, tehnički direktor Trogir Holdinga i kandidat HKS-a za gradonačelnika Trogira, prima novac od Vinka Brkana, vlasnika tvrtke Brkan Plano. Milić je snimljen 5. travnja, a Index je već objavio snimke nastale 20. travnja. U prvoj snimci vidi se kako Milić uzima novac od Brkana, a u drugoj kako ga nastoji privoliti od nauma da ga prijavi USKOK-u za reket i ucjenu.

U priopćenju DORH-a navodi se kako je prvookrivljeni (Ivo Milić, op.a.) u razdoblju od studenog 2015. do 20. travnja 2017. u Trogiru od drugookrivljenog (Vinko Brkan, op.a.), u više navrata tražio novčane iznose kako bi, koristeći autoritet utjecaja izvršnog direktora u Trogir Holdingu, ishodio naplatu dospjelih potraživanja tvrtke Vinka Brkana prema Trogir Holdingu.

Uz to, navodi se u priopćenju bez navođenja imena okrivljenih, Milić je od Brkana u više navrata tražio novčane iznose za realizaciju ugovorenih poslova i daljnju poslovnu suradnju dvaju trgovačkih društava te rješavanje radnopravnog statusa sina Vinka Brkana, na što je Brkan pristao. Na opisani način Milić je od Brkana preuzeo ukupno 22,500 kuna i 3,600 eura.

IZVOR: www.index.hr

ZADNJE OBJAVE