19.1 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRDJEČJE IGRALIŠTE NA BATARIJI: već druga KUĆICA ZA KNJIGE spremna je za...

DJEČJE IGRALIŠTE NA BATARIJI: već druga KUĆICA ZA KNJIGE spremna je za druženje s malim i velikim ljubiteljima čitanja

Nakon prve u Planom, već druga KUĆICA ZA KNJIGE spremna je za druženje s malim i velikim ljubiteljima čitanja. Postavljena je ovih dana prilikom obnove dječjeg igrališta na Batariji, u sklopu projekta “I tebe se pita”, kojoj se pristupilo radi povećanja sigurnosti korisnika, naših najmlađih sugrađana. Svojim izgledom često nalik na kućice za ptice, ove kućice za knjige i koriste se na sličan način – pripadnici lokalne zajednice slobodno se mogu poslužiti knjigama na raspolaganju, ali i obogatiti postojeću malu zbirku dodavanjem naslova.

Inače, uređenjem dječjeg igrališta na Batariji omogućit će se bolja fizička aktivnost i kvalitetno provođenje vremena djece te povećati kvaliteta života na tom prostoru.

  • Igralište je proljetos obnovljeno i restaurirano, bojama i dizajnom ploča prilagođeno novom vizualu grada. Ovih dana, uz postojeća igrala, igralište je prošireno dvjema klasičnim ljuljačkama, velikom ljuljačkom košarom i njihalicom za četvero djece, kazala nam je Milena Dodig iz obrta za proizvodnju i usluge „Prvo drvo“ koji se bave osmišljavanjem, dizajnom i proizvodnjom jedinstvenih drvenih dječjih igrališta.

AL

Foto: NT

ZADNJE OBJAVE