10 C
Trogir
Petak, 27 siječnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRUoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana istražili smo kakva je ponuda...

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana istražili smo kakva je ponuda na našem pazaru

Pred nama su Svi sveti i Dušni dan kada ćemo obići posljednja počivališta naših najmilijih, ponijeti cvijeće i upaliti svijeće. Trogirski pazar je ovih dana prepun različitog cvijeća. Cijene se za krizanteme kreću od 12 do 15 kuna, bukete od 25, aranžmane od 30 na više te lončanice u prosjeku po 40 kuna.

Marija Medić, vlasnica istoimenog OPG-a koja prodaje i uzgaja cvijeće za Gradski radio Trogir je kazala kako ga ovu godinu nema u velikim količinama, a potražnja je velika.

„Cvijeća je svaku godinu sve manje jer ono traži zaista velik ulog. Nema ga u velikim količinama zbog vremenskih uvjeta. Velika je potražnja, a mala ponuda. Najviše se traže krizanteme koje iziskuju dosta velik trud. Cijelo ljeto sam radila oko njih. Treba ih plijeviti, prehranjivati, traže veliku zaštitu. Sve je to veliki ulog, a čini mi se sve manja zarada. Na ovaj posao sam se odlučila jer to volim, to je moja ljubav, pomaže mi moja obitelj i bavit ću se ovim poslom dok oni budu uz mene. Imam plastenik pun cvijeća, prodali smo veliku količinu na veliko, a što se tiče prodaje na malo, ljudi vole tradiciju i najviše kupuju krizanteme. One su kod mene 15 kuna, ali zaista su velike. Bukete  nudim po cijeni od 25 kuna. Kako vidim, trenutno najbolje idu lončanice, a buketi i krizanteme će se tražiti u zadnji čas. Trebalo bi ih što prije kupiti jer ponuda nije velika i brzo će nestati“, poručila je Marija.

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE