19 C
Trogir
NaslovnicaSPORTUnderground Black Gym – Nova godina, novi turnir, stara navika

Underground Black Gym – Nova godina, novi turnir, stara navika

Borci Underground Black Gym-a iz Trogira u novu godinu su ušli nastupom na MMA turniru u Belišću i to sa rezultatom 5 boraca – 5 medalja (3 srebrene i 2 brončane). Nastupili su Daniel Goleš (srebro), Marko Bačić (bronca), Marko Milat (srebro), Ivan Brnić (bronca) i Bruno Buzov (srebro). Ovaj put je većini bio prvi natup tako da je rezultat vrlo dobar. 

Posebnost i važnost nastupa na ovom turniru je to što je prvi u nizu cjelogodišnjih mma turnira pod nazivom Croatian MMA challenge 2018. koji traju cijelu godinu održavati će se u Belišću, Splitu (ožujak), Zagrebu (lipanj), Istra (listopad) te finalni turnir u najuspješnijem gradu. 

Kako kaže trener Ante Barada plan kluba je: „Nastupiti na svim ovim turnirima te time pokazati konstantnost izlazaka na natjecanja  u protekle malo više od 2 godine otkako klub postoji s kojih su se borci vratili sa 40-ak medalja. To bi borcima omogućilo skupljanje iskustva za još koju stepenicu više koju imamo  planu jer bi na svakom turniru odradili pa nekoliko borbi, puta 5 turnira znači da bi skupili min. 20-ak amaterskih mečeva u jednoj godini te bi klub možda iznjedrio i borca za profi mečeve. Nije isto sparirati u dvorani, dogovorenom sparinzima između klubova…i ovakvog jednog turnira. Na ovakvom tuniru prođeš kroz sve stvari koje te čekaju u i oko profi borbi te se možeš naviknuti na njih.“

„Cilj nije trčati za zlatnim medaljama nego ići korak po korak, biti na zemlji,  imati konstantnost, izbjeći ozljede i pokupiti maximalno moguće iskustvo. Tim više jer smo u društvu vrhunskih klubova koji postoje i po 15-ak godina, klubova čiji profi borci imaju imeđunarodne uspjehe i nastupaju u poznatim borilačkim organizacijama, klubova koji imaju mnogo sponzora i vrhunske uvjete za trening.“- kaže Barada. 

Borce Underground Black Gym-a sada čeka 10 lakših dana treniranja pa onda kreću pripreme za turnir u Splitu (17. Ožujka) za koji će pripreme biti paklene i na kojem planiraju nastupiti sa duplo više boraca. Također postoji mogućnost nastupa u veljači na prvenstvu Hrvatske u grapplingu (čeka se potvrda datuma) koja će također biti dobra stvar u pripremama za turnir u Splitu. 

ZADNJE OBJAVE