20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrad Trogir donirao KBC Firule

Grad Trogir donirao KBC Firule

Gradonačelnik Ante Bilić u pratnji zamjenice Ruže Kovačević Bilić splitskom KBC-u donirao je 5000 kn u ime Grada Trogira.

Donacija je išla Odjelu hitnog radiološkog prijema, a njome će se pomoći renovacija prostorije u koju je upravo smješten novi digitalni radiografski uređaj. Radi se o najfrekventnijem prijemu na Zavodu za radiologiju KBC-a Firule koji na mjesečnoj bazi primi 4000 do 5000 tisuća akutnih pacijenata. Naravno, mnogi među njima su i Trogirani.

– Ovo je bolnica koju koriste i svi naši građani, no mi bismo svakako uručili ovu donaciju. Nedavno smo donirali i odjel pulmologije i nastavit ćemo s takvom praksom i u budućnosti jer smatramo da je naša dužnost pripomoći da bolnica ima što bolji standard, a pacijenti što višu kvalitetu usluge – rekao je gradonačelnik Bilić.

Dr. Krešimir Dolić, predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, istaknuo je zadovoljstvo gestom Grada Trogira.

– Veliko hvala Trogiru što je prepoznao naše potrebe i što nam je izašao u susret ovom donacijom. U sustavu uvijek nedostaje novca. Iako smo dobili uređaj, nismo dobili i sredstva za uređenje tako da je ovo hvalevrijedna donacija – rekao je dr. Dolić.

 

ZADNJE OBJAVE