18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRUNATOČ KIŠNIM DANIMA PLAŽA U SALDUNU ZAVRŠIT ĆE SE U ROKU -...

UNATOČ KIŠNIM DANIMA PLAŽA U SALDUNU ZAVRŠIT ĆE SE U ROKU – PORUČUJE IZVOĐAČ

Radovi na uređenju plaže Saldun u istoimenoj uvali na otoku Čiovu započeti krajem rujna ove godine odvijaju se prema predviđenom planu. Valovi i povremeno nevrijeme znaju privremeno usporiti njihovu dinamiku u moru, ali sve to je u skladu s očekivanjima u zimskim uvjetima rada. Istaknula je to Nataša Laco, voditeljica toga projekta pri tvrtki „Građevno Zec“, kojoj je Grad Trogir povjerio taj posao.

  • Do sada je izgrađen podmorski zid koji će s onim nadmorskim formirati sunčališta. Betonirani su temelji arla u kojima će se posaditi stabla. Izgrađeno je prvo pero koje je formirano na morskom dnu. Obavljen je strojni iskop plaže te su porušeni dijelovi postojeće u skladu s projektom. Podsjetila bih kako su neki dijelovi postojeće plaže ostavljeni te će se uklopiti u vizuru nove, kazuje Laco.

Apostrofirala ja kako će ipak najzahtjevniji radovi biti oni koji se izvode u moru te da je za njih angažiran i ronilac koji je također limitiran vremenskim uvjetima.

Po pitanju završetka radova Laco je izuzetno optimistična. Veli kako će se odraditi u predviđenom roku, a to je svibanj iduće godine.

  • Nepovoljne vremenske prilike ili neki drugi nepredviđeni faktori koji su izvan naše  moći uvijek se mogu umiješati, ali mi nastojimo raditi tako da se projekt dovrši u najavljenom roku, a ako je moguće i prije njega, zaključila je.

Plaža Saldun prva je na području Trogira koja se uređuje sistemski po svim pravilima struke, a ne stihijski i bit će najljepša na širem gradskom području, i okruženju. Još prije dvije godine krenulo se s pripremom toga projekta vrijednog oko  četiri milijuna kuna s PDV-om.

  • Obalni pojas jedan je od naših najvećih kapitala, a nakon niza godina zapuštenosti  odlučili smo intenzivno ulagati u njega. Počevši od šetnice i biciklističke staze na Brigima, do lukobrana i lučice na Lokvicama, te spomenute plaže u Saldunu, koja će postati nova reprezentativna gradska plaža taman pred početak nove turističke sezone. Znajući koliko je turizam važan našim sugrađanima, pogotovo onima koji žive u tom dijelu grada, ovo je investicija koja će dati dodatnu vrijednost kvaliteti turističke ponude, pa u konačnici i vrijednosti tamošnjih nekretnina, izjavio je gradonačelnik Ante Bilić.

Tekst & Foto: GORDANA DRAGAN 

ZADNJE OBJAVE