16.8 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUkupno je u ovom trenutku u Trogiru 10 osoba pozitivnih na koronavirus,...

Ukupno je u ovom trenutku u Trogiru 10 osoba pozitivnih na koronavirus, 27 je u samoizolaciji

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Muška osoba rođena 1934. godine bila je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Druga preminula osoba bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, rođena 1926. godine.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5 (od toga 1 korisnik doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj), Makarske 7 (od toga 5 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dicma 11 (svi korisnici privatnog doma za starije i nemoćne osobe koji su bili asimptomatični ali su uzimanjem uzorka potvrđeni kao pozitivni na COVID infekciju), Trogira 1 i Otoka 1.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra KBC-a Split koja od 6. travnja nije u kontaktu s pacijentima i osobljem bolnice. Među novooboljelim osobama pet osoba je iz samoizolacije. Osam osoba nalazi se na respiratoru i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije i dvije iz Šibensko-kninske županije. 107 osoba je hospitalizirano, a 122 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 13 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 459 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 104 osobe izliječene te je 23. travnja na području Splitsko dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju 355 osoba.

Stanje u Trogiru

Prema posljednjim informacijama NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, imamo jednu novu COVID-19 pozitivnu osobu u Trogiru. Osoba je prethodno bila u samoizolaciji jer je bila u izravnom kontaktu s ranije oboljelim. Ukupno je u ovom trenutku u našem gradu 10 osoba pozitivnih na koronavirus te njih 27 u samoizolaciji. Danas je na području Splitsko-dalmatinske županije na COVID infekciju pozitivno 355 osoba, napisao je na službenoj Viber zajednici Grada Trogira zamjenik gradonačelnika te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Trogira Viktor Novak.

ZADNJE OBJAVE