19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUKRAJINCI SMJEŠTENI NA TROGIRSKOM PODRUČJU MIRNOM ŠETNJOM POKAZALI SU ZAHVALU HRVATSKOM NARODU

UKRAJINCI SMJEŠTENI NA TROGIRSKOM PODRUČJU MIRNOM ŠETNJOM POKAZALI SU ZAHVALU HRVATSKOM NARODU

Ukrajinci smješteni na trogirskom području u nedjelju su mirnom šetnjom i okupljanjem na trgu dali podršku Ukrajini uz zahvalu hrvatskom narodu, a pridružili su im se i trogirski gradonačelnik Ante Bilić te predsjednica CK Trogir Tanja Jakus. U mirnoj šetnji nosile su se zastave Ukrajine, a povremeno su se čuli uzvici “Slava Ukrajini” i “Živjela Ukrajina”. Podsjetili su kako su Hrvati prošli slično ratno i izbjegličko iskustvo koje sada prolaze Ukrajinci uz poruku kako je rat u Ukrajini zlo i mora prestati.

  • Evidentirala sam u protekla tri mjeseca na području grada Trogira, općina Okrug, Marina i Seget 276 ljudi iz Ukrajine. Većinom se radi o ženama s malom djecom, a ima nešto i muškaraca. Uglavnom su to oni starije životne dobi ili se radi o očevima koji imaju troje djece. Nekih 90 posto prijavilo se u Crveni križ, a 10-ak posto njih mogu si osigurati egzistenciju i najčešće su smješteni po apartmanima ili u vlastitim nekretninama. Okupili su se danas na trogirskom trgu kako bi nam se javno zahvalili na podršci i pomoći koju im pružamo, kazala nam je predsjednica CK Trogir Tanja Jakus.
  • Imaju našu punu podršku uz želju da se rat u Ukrajini što prije završi i da strahote prestanu kako bi se mogli što prije vratiti svojim kućama. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći kako bi im boravak u Trogiru bio što ugodniji, kazuje gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE