37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUključite se u međunarodnu akciju čišćenja okoliša "World Clean-Up Day"

Uključite se u međunarodnu akciju čišćenja okoliša “World Clean-Up Day”

Grad Trogir i Udruga Eko-Žedno i ove godine sudjeluju u Međunarodnoj akciji čišćenja okoliša – World Clean-Up Day u travnju,  poznatijoj kao Zelena čistka.

Cilj akcije je da se u subotu 13.travnja 2019. godine, zajedno s milijunima ljudi, u više od 150 zemalja svijeta sudjeluje u akcijama čišćenja okoliša kako bi se podignula svijest ljudi o štetnosti odbacivanja otpada u okoliš i  važnost očuvanja prirode.

Organizatori  ovim putem pozivaju sve volontere i organizacije koji su spremni sudjelovati u akciji čišćenja glomaznog otpada, da im se pridruže i daju svoj doprinos.Lokacija  čišćenja je stari žednjanski put, a okupljanje je u subotu u 08.30 sati ispred vrtića u Žednom. 

Sve informacije možete dobiti na mail: ekozedno@gmail.com

Podsjetimo, Zelena čistka  je dio globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj akcije je okupiti 5% stanovništva Hrvatske, očistiti je cijelu te tako utjecati na svijest građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpada.

ZADNJE OBJAVE