17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUgradnjom svjetlosne signalizacije Grad Trogir brine za veću sigurnost pješaka

Ugradnjom svjetlosne signalizacije Grad Trogir brine za veću sigurnost pješaka

S ciljem još kvalitetnije zaštite pješaka u prometu te sigurnije prometovanje vozila, uz standardnu prometnu signalizaciju Grad Trogir uvodi nova prometna rješenja i implementira tehnologije koje tome doprinose. Prvenstveno se to odnosi na uvođenje svjetlosne signalizacije na prometnice koja osigurava bolju vidljivost pješačkih prijelaza noću, ali i danju. Nova svjetlosna signalizacija ovih je dana postavljena na nekoliko trogirskih pješačkih prijelaza. Vrijednost je oko 200 tisuća kuna osiguranih prošlogodišnjim projektom „I tebe se pita“.

-Signalizacija je postavljena na četiri pješačka prijelaza na Travarici, dok je isto napravljeno u ulicama Put Mulina i dr. Franje Tuđmana početkom prošlog tjedna. Još je preostala spojna cesta u Ulici dr. Ante Starčevića, odnosno rotora „Mosta hrvatskih branitelja“ prema zaobilaznici. Ključna lokacija je u Ulici kneza Trpimira gdje se radi o pješačkom prijelazu koji je bio jako loše osvjetljen, kazala je zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić.

-Radosni smo što je u Ulici kneza Trpimira u Naselju po zahtjevima građana montiran semafor koji će pridonijeti većoj sigurnosti pješaka, naročito djece. Na prošlogodišnjim tribinama, prisutni su prepoznali kako je to jedan od većih problema jer na tom potezu, zbog velike brzine, može doći do kobnih posljedica, naglasio je mještanin Travarice Tonći Barada.

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE