17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPovodom Dana općine Okrug dodjeljene nagrade zaslužnim mještanima

Povodom Dana općine Okrug dodjeljene nagrade zaslužnim mještanima

Svečana sjednica okruškog Općinskog vijeća održana je 6. studenoga. Zbog propisanih mjera ove je godine održana u značajno drugačijim okolnostima. Na sjednici su bili samo općinski vijećnici, nagrađeni, direktor trgovačkog društva „Kalastar“ i TZ Okrug. Na sjednici su govore održali predsjednik vijeća Ante Miše i zamjenica načelnika Općine Bruna Dadić.

Ivo Miše – Krni posthumno je nagrađen za životno djelo zbog postignuća u kulturnom i društvenom životu. Nagradu je od Marina Pivete, predsjednika povjerenstva za dodjelu priznanja preuzela Ivina kćer Karolina Miše. Nagrađen je i Mate Bareta za izniman uspjeh u obrazovanju. Svojevremeno je osvojio nagradu Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske “Radovan Ivančević” za najbolji diplomski rad. Kao student povijesti umjetnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Splitu pod mentorstvom dr. sc. Ivane Prijatelj Pavičić, napisao je rad “Sveti Ivan Trogirski u likovnoj umjetnosti Dalmacije od XV. do XIX. stoljeća“.

Načelnikove nagrade dobili su pripadnici DVD Okruk zbog izvrsne organizacije, spremnosti i učinkovitosti kod požara koji je izbio 13. rujna. Nagradu je zapovjedniku Marinu Radiću dodijelio načelnik Ivica Radić koji se tom prilikom zahvalio restoranima Kamp Labadusa, Leonardo, Mare’s i Pekari Europa koji su tih dana na terenu donirali obroke vatrogascima. 

Načelnikovu nagradu za dobru suradnju i podršku na istom požaru te brzu intervenciju u hvatanju počinitelja dodijelila je Bruna Dadić načelniku PP Trogir Marku Doljaninu

Nagrađeni su i mladi koji sudjeluju u Centru izvrsnosti Splitsko Dalmatinske županije. Pročelnica za financije, gospodarstvo i komunalne djelatnosti Luciana Žaja uručila je nagradu Barbari Posavec, učenici šestog razreda osnovne škole Okruk.

Na sam blagdan Svetog Tudora, održana je misa ispred crkve Uzvišenja Svetog križa koju je predvodio nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji sa sedam svećenika koje je predvodio župnik don Miroslav Rubić. Nakon mise upriličen je blagoslov novog vrtića. Nadbiskup mons Marin Barišić je tom prilikom ukazao na važnost podrške obiteljskom životu koja se izgradnjom vrtića ostvarila u Općini Okrug.

Piše: AR

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE