21.2 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS: Održana edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i...

Udruga TOMS: Održana edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?“

Dodijeljeno priznanje T.C. Marisi za najpristupačniji objekt u Trogiru

Edukaciju privatnog i javnog sektora pod nazivom: „Kako i zašto Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?“ održali su u T.C. Marisi, 10. lipnja studenti treće godine  Ekonomskog fakulteta u Splitu, preddiplomskog sveučilišnog studija Turizam: Tomislav Milanović, Mirna Vojnović, Paola Macanović, Marin Radić i Marko Kedžo, uz podršku mentorica izv.prof.dr.sc. Smiljane Pivčević i Ivane Mitar, koordinatorice za Udrugu tjelesnih invalida TOMS. 

Na predavanju su također sudjelovali  Ante Raos i turistička voditeljica Ives Cikatić.

Predavanje je organizirano u sklopu programa Društveno korisno učenje kojim se studentima omogućuje obavljanje kolegija Stručna praksa u udrugama civilnog društva. Projekt je realiziran u suradnji Ekonomskog fakulteta i Udruge tjelesnih invalida TOMS te je za cilj imao širenje svijesti o nedostupnosti povijesne jezgre grada Trogira rezidentima i posjetiteljima s invaliditetom.

U sklopu predavanja dodijeljeno je T. C. Marisi simbolično PRIZNANJE za najpristupačniji objekt u Trogiru. Naime u navedenom objektu osobe smanjene pokretljivosti slobodno i samostalno se mogu kretati trgovačkim centrom. Ovim simboličnim PRIZNANJEM želimo ukazati da u gradu postoji prilagođen objekt za osobe smanjene pokretljivosti, a samim time želimo potaknuti i druge vlasnike objekata u gradu Trogiru da svoje objekte učine pristupačnima osobama smanjene pokretljivosti. Pravo na kretanje i pristupačnost temeljna su ljudska prava, jedino dobrom voljom i suradnjom svih dionika u društvu možemo učiniti naš grad dostupan svima. Zajednički možemo raditi na razvijanju turizma za sve i našim mještanima, osobama smanjene pokretljivosti kretanje po gradu učiniti lakšim i jednostavnijim.

{gallery}marisa2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE