37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS kroz vrijedan projekt potrebitima osigurala osobne asistente

Udruga TOMS kroz vrijedan projekt potrebitima osigurala osobne asistente

Udruga tjelesnih invalida TOMS u ponedjeljak je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisala ugovor za projekt „Usluga osobne asistencije za jednake mogućnosti osoba s invaliditetom“.

Događaju su  nazočili gradonačelnik Ante Stipčić i Joško Jarebić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i turizam.

Projekt će u razdoblju od 24 mjeseca osigurati uslugu osobne asistencije za  ukupno 17 osoba koje se nose s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog invaliditeta i intelektualnim teškoćama te time unaprijediti kvalitetu njihovog života, povećati socijalnu uključenost i spriječiti institucionalizaciju.

Projekt će, također, promicanjem koncepta neovisnog življenja, doprinijeti podizanju razine svijesti o jednakosti prava i položaju osoba s invaliditetom u Splitsko-dalmatinskoj županiji i šire.

Odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.975.745,02 kuna, a financiran je iz Europskaog socijalnog fonda. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 Gradonačelnik Stipčić još jednom je naglasio značaj organizacija civilnog društva kao pružatelja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga te uspješnu suradnju s Udrugom TOMS u zaštititi prava ranjivih skupina u zajednici.

Foto: IRM 

{gallery}tomsugovor{/gallery}

ZADNJE OBJAVE