37 C
Trogir
NaslovnicaDOGAĐAJIUdruga Eko-Žedno u subotu provodi čišćenje podmorja i priobalja u Mastrinci

Udruga Eko-Žedno u subotu provodi čišćenje podmorja i priobalja u Mastrinci

Grad Trogir zajedno sa Udrugom Eko-Žedno sudjeluje u akciji Plava čistka, u sklopu globalne inicijative ”Let’s do it World” i regionalnog projekta ”Let’s do it Mediterranean”. 

Ova velika akcija planirana je u subotu 16. rujna 2017. godine na području Mastrinke i Sv. Križa na Otoku Čiovu kada će članovi Udruge Eko-Žedno i mještani Mastrinke, Žednog i Arbanije čistiti plaže i podmorje od otpada. Kako su nekoliko članova Udruge ronioci očekuje se dobar rezultat kod čišćenja podmorja. 

”Jako smo zadovoljni da se možemo uključiti ovoj akciji i dati doprinos čišćenju i očuvanju prirode i okoliša. Također bi uputio poziv mještanima Mastrinke, Arbanije i Žednoga da nam se pridruže u čišćenju i druženju ov subote. Nadamo se da će biti dobra atmosfera i da će sve ispasti jako dobro. Akcija je na bazi volonterstva i svi su dobrodošli da pomognu i da podignemo svijest o čišćenju našeg podmorja i priobalja”, rekao nam je Nikša Hrabar, predsjednik Udruge.

Dan prije kreativna radionica namijenjena djeci

U petak, 15. rujna u 18:30 sati u prostorijama Mjesnog odbora Žedno, tim povodom održati će se ekološka edukativna radionica namijenjena djeci od 2 godine do školske dobi koju će provoditi odgajateljica Silvana Maravić, tajnica Udruge Eko-Žedno.

ZADNJE OBJAVE