31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUčenici i djelatnici OŠ Petar Berislavić svečano obilježavaju 110. rođendan škole

Učenici i djelatnici OŠ Petar Berislavić svečano obilježavaju 110. rođendan škole

Jubilarni 110. rođendan OŠ Petar Berislavić učenici i djelatnici obilježavaju kroz čitav mjesec svibanj.

Proslava je započela 3. svibnja kada se u organizaciji škole i Lions kluba Trogir održao koncert dalmatinskih klapa. 

Središnje slavlje bilo je u petak, 17. svibnja, kada su se svi zajedno okupili na euharistijom slavlju u trogirskoj prvostolnici, a potom su ispred kamenog reljefa Petra Berislavića u Gradskoj loži položili vijenac i zapalili svijeće. Svečanost se nastavila prigodnim programom na gradskoj rivi.

Gradonačelnik Ante Bilić je sa svojim zamjenicima čestitao tom prigodom Dan škole ravnateljici Editi Bratinčević, djelatnicima te svim generacijama koje su pohađale i pohađaju ovu ustanovu. Ravnateljici je u ime Grada Trogira donirao ček na 5 tisuća kuna. 

U subotu, 18. svibnja se održao „Buvljak“ u organizaciji škole i Lions kluba Trogir na kojem su se, u humanitarne svrhe, prodavale igračke, odjeća, knjige… 

Svečanost se nastavlja 24. svibnja predavanjem prof.dr.sc. Zdeslava Hrepića sa Sveučilišta u Columbusu (SAD) u prostorijama Gradske vijećnice u 19 sati. 

27. svibnja u Muzeju grada Trogira, s početkom u 11 sati, otvorit će se izložba profesora Branka Lisičića, a 29. svibnja upriličit će se Večer cakavice u Muzeju grada Trogira , u 19 sati. 

30. svibnja u 20 sati u restoranu Pašike održat će se humanitarna večera, u organizaciji škole i Lions kluba Trogir. 

FOTO:  OŠ Petar Berislavić i IRM

{gallery}skolapb19{/gallery}

ZADNJE OBJAVE