9 C
Trogir
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAU Trogiru osnovani Hrvatski suverenisti, Ivan Šustić izabran za koordinatora

U Trogiru osnovani Hrvatski suverenisti, Ivan Šustić izabran za koordinatora

U subotu je u punoj Gradskoj vijećnici održana osnivačka skupština gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke i platforme Hrvatski suverenisti za grad Trogir. 

Hrvatski suverenisti politička su platforma koja okuplja Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS), Hrast – Pokret za uspješnu hrvatsku i mnoge druge udruge i neovisne intelektualce. U sklopu priprema za predstojeće parlamentarne izbore, na koje Hrvatski suverenisti izlaze u koaliciji s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, za koordinatora platforme Hrvatskih suverenista i predsjednika gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke za grad Trogir izabran je 24-godišnji Ivan Šustić. Za dopredsjednike su izabrani Dario Bukić i Miroslav Salapić, a za tajnicu organizacije izabrana je Marija Šarić.

Izbornom zboru nazočili su i novoizabrani članovi Izvršnog odbora Gradske organizacije HKS-a Grada Trogira Mario Bukić Zdravka KrekovićIlija Salapić, Miro Šarić i Goran Tadić.

Okupljene je pozdravio predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, a svoje su pozdrave putem video zida prenijeli i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić te predsjednik HKS-a i supredsjednik Hrvatskih suverenista, gospodin Marijan Pavliček. Zaželjeli su novoosnovanoj organizaciji sreću u radu i izrazili zadovoljstvo što se nakon 3 godine i raspuštanja istoimene organizacije, dio članstva ponovno okupio i reorganizirao.

Novoizabrani predsjednik Ivan Šustić u svom je govoru, među ostalim, rekao: „Ludo sam zaljubljen u svaki kamen ovoga Grada i želim njemu i njegovim ljudima vratiti makar dio duga što su učinili mene ovakvim čovjekom kakav danas jesam, a siguran sam i kako ista želja postoji i u mnogima od vas. Želim da svojim imenima svjedočimo ono što ovom gradu želimo. Želim da budemo grad efikasne i brze gradske uprave, grad bez bespotrebnih poreznih davanja, grad koji svaki potrošeni novčić predočuje svojim građanima, jer će taj grad znati da to upravo novac građana i jest. Ne želim zvučati patetično, ali zaista želim da budemo grad gdje će djeca sretno i sigurno odrastati, gdje ćemo svi mi rado obitelji zasnivati i grad na čijem ćemo kamenu željeti do kraja ostati. A kada se i taj kraj približi, da budemo sretni i zadovoljni jer znamo kada nas se pitalo – da smo dali najviše što smo mogli.“

Najavljen je i izlazak na lokalne izbore 2021. godine, a na koje lokalni Suverenisti planiraju izaći u sklopu šire platforme koja će okupiti srodne stranke i nezavisne pojedince.

ZADNJE OBJAVE