15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRU Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U sklopu projekta „Pravna pomoć starijim osobama: Život poslije smrti“, koji je u svibnju SUH-u odobren od strane Ministarstva pravosuđa, pravni savjetnici su 22. rujna u Gradskoj vijećnici održali interaktivnu radionicu članovima trogirske podruž­nice SUH-a.

Ovim projektom, koji za cilj ima pružanje besplatne pravne pomoći starijim osobama, nastavlja se informiranje starijih osoba koje se, zbog neznanja, neinformiranosti i siromaštva, ne snalaze u pravnom sustavu, a kojima su informiranost i besplatna pravna pomoć ključni u ostvarivanju njihovih osnovnih prava.  U sklopu ovog projekta organiziraju se četiri regionalne radionice u Osijeku, Puli, Trogiru i Rugvici.

Radionicu su vodili pravni savjetnik Ante Kuprešak iz Pravnog savjetova­lišta SUH-a i pravnica SUH-a Sunčica Polovina Jurca.

Prisutni su, između ostalog, mogli saznati kako osigurati pružanje pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama – starijim osobama koje su nerijetko i žrtve nasilja u obitelji i zajednici.

Radionica se održala pod posebnim epidemiološkim mjerama, a da su iznimno zainteresirani za ovu temu pokazali su sudionici kada su u interaktivnom dijelu postavili brojna zanimljiva pitanja.

Tekst i foto: IRM

ZADNJE OBJAVE