12.1 C
Trogir
Nedjelja, 27 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR U Trogiru kolovoz bilježi porast broja noćenja i dolazaka

U Trogiru kolovoz bilježi porast broja noćenja i dolazaka

Statistički podaci Turističke zajednice grada Trogira govore kako naš grad u kolovozu bilježi porast broja dolazaka i noćenja.

U kolovozu su Poljaci bili najbrojniji gosti i ostvarili čak 35.754 noćenja, što je za 2.58 posto više nego lani u istom razdoblju.

Nijemci su s ostvarenih 29.613 noćenja zauzeli drugo mjesto (3.000 manje nego lani)  dok su gosti iz Mađarske u kolovozu zabilježili brojku od 18.865, što je porast od 5.81 posto. 

Na četvrtom mjestu su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su ostvarili 13.018 noćenja i tako povećali brojku za 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani. 

Domaći gosti bilježe povećanje od 17 posto i s brojkom od 12.691 zauzimaju peto mjesto na ljestvici. 

U broju prijavljenih dolazaka također su se najboljima pokazali Poljaci ostvarivši 4.668 dolazaka, što je za 4.92 posto više nego u 2018. godini.

Drugi su Nijemci sa 4.094 prijave, a slijede ih gosti iz Mađarske s 3.078 i gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su dolaske povećali za čak 19.6 posto (2.880 dolazaka).

Domaći su turisti ovu godinu u kolovozu  povećali broj dolazaka za 25.49 posto, odnosno ostvarili su 2.068 dolazaka.  

Inače, statistički podaci govore da je ukupan broj noćenja u srpnju veći za 4.74 posto (207.284 noćenja) , a broj dolazaka za 7.51 posto (38.639 dolazaka) u odnosu na prošlu 2018. godinu, što upućuje na činjenicu da nas čeka odlična turistička posezona.

– U kolovozu su se gosti u prosjeku zadržavali oko pet dana. Moram kazati kako je grad i u rujnu pun turista, pretežno su to grupe. Već sada privatni smještaj u gradu bilježi dosta rezervacija za listopad što ukazuje da turisti biraju Trogir kao odredišnu destinaciju u posezoni. Generalno, već sad znamo da nam je godina pozitivna tako da nezadovoljstva ne bi trebalo biti, kazala je Negosava Špika iz TZ grada Trogira. 

 

ZADNJE OBJAVE

RUKOMET : Trogirani u prvom kolu gosti u derbiju kod Ribole Kaštela

Nakon pauze od 6 mjeseci i poništenja cijele prošle sezone od strane HRS-a trogirski rukometaši se vraćaju na parket u Prvoj HRL-Jug. Umjesto da ove...

Održana deveta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Deveta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 24. rujna u Općini Marina u MO Svinca. Organizirali su je...

Dječaci i djevojčice upišite se u školu nogometa!

Škola nogometa NK Trogir 1912 vrši upis dječaka i djevojčica rođenih 2014. godine i starijih. Sve mlade ljubitelje nogometa pozivaju da im...

U Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U sklopu projekta „Pravna pomoć starijim osobama: Život poslije smrti“, koji je u svibnju SUH-u odobren od strane Ministarstva pravosuđa, pravni savjetnici...

Sklopljen ugovor između Grada i Županije o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima

U utorak je gradonačelnik Ante Bilić sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom sklopio ugovor o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima,...