20.1 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRU PRIPREMI JE 2. TROGIRSKI TRIATLON

U PRIPREMI JE 2. TROGIRSKI TRIATLON

Održavanje raznih događanja i aktivnosti je i dalje pod velikim upitnikom zbog epidemiološke situacije. Usprkos tome, u pripremi je 2. Trogirski triatlon koji bi se trebao održati 23. svibnja. Organizira ga Triatlon klub Split uz potporu Grada Trogira i TZ Trogir. To je bio povod razgovora s tajnikom kluba Ivanom Pavićem.

  • Dobre volje ne nedostaje te, unatoč situaciji, nije bilo upitno da ga opet ne pokušamo organizirati. Posebno se zahvaljujem Nini Mišić iz TZ Trogir i Viktoru Novaku iz Grada Trogira na razumijevanju jer po drugi put ulazimo u organizacijski rizičnu priču. Sve je prošlogodišnji „copy paste“ što se tiče kompletne satnice, natjecanja, organizacije itd. Početkom travnja održat ćemo sastanak s policijom, vatrogascima, CK, HGSS-om, moto klubovima itd. kako bismo krenuli u završnu fazu organizacije triatlona.
  • Najvjerojatnije će se donijeti odluka o ograničenju broja natjecatelja kojih je prošle godine bilo preko 300. Međutim, pokušat ćemo zadovoljiti sve kako nitko ne bi ostao zakinut kao npr. trogirski rekreativci. Odvojit ćemo muške od ženskih utrka, sprint od super sprinta itd. Očekujem opet brojku od preko 200 sudionika, ali ćemo ih podijeliti tako da osiguramo što manji kontakt. U tom smislu najzahtjevniji je start plivačkog djela zbog čega smo dogovorili da on za svih nije isti. Triatlon je sport koji je na otvorenom, koji nema direktnog kontakta, ne preklapa se ni biciklistički ni trkački dio tako da ne bi trebalo biti problema. Također, proglašenje pobjednika održat će se na rivi uz minimalan kontakt.

Savjet početnicima tijekom priprema

  • Ako ste u solidnoj formi i dobar ste plivač, ne biste trebali imati problema s pripremom. Bitno je da vam radi adrenalin i da ste psihički spremni. Dobro je imati cestovni bicikl uz obaveznu kacigu, a od plivačke opreme savjetujem kupnju plivačkog dresa.
  • Svi vi koji se samozatajno pripremate sa željom zabljesnuti na 2. Trogirskom triatlonu prijavite se na natjecanje, a ostali za volontiranje jer nam treba svaka pomoć pri organizaciji, zaključuje Pavić.

Poslušajte cijeli razgovor s Ivanom Pavićem za Gradski radio Trogir – voditeljica Ana Rožić

Photo: Duja2 photography

ZADNJE OBJAVE