25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRU petak otvaranje Trogirske Intrade 2017.

U petak otvaranje Trogirske Intrade 2017.

Grad Trogir i ove godine organizira jesensku sajamsku manifestaciju TROGIRSKA INTRADA 2017, koja će se održati u Trogiru od 29.rujna do 01. listopada 2017. godine.

(Program TROGIRSKE INTRADE 2017 pogledajte u prilogu)

Nakon uspješnih i dobro posjećenih pred-sezonskih sajmova, u nastojanju da i u post-sezonskom razdoblju obogatimo ponudu Grada Trogira, te omogućimo kako izlagačima, tako i posjetiteljima upoznavanje s bogatom ponudom hrvatskih, a napose dalmatinskih tradicionalnih i autohtonih proizvoda, u Trogiru će se po peti puta održati Sajam plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2017. 

Ovogodišnja Trogirska Intrada održava se krajem rujna i početkom listopada, mjesecu poznatom kao mjesecu berbe grožđa, te prerade istog u vino, magičnog pića grčkog boga Dioniza. U svim mitologijama, a posebno grčkoj i rimskoj, štovala se vinova loza kao i samo vino. Osim grožđa, listopad je poznat i kao mjesec berbe maslina, mandarina i drugih agruma, kao i mjesec kruha i krušnih proizvoda.

S ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude ovoga kraja, na sajmu plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2017 predstaviti će nam se proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, autohtonih prehrambenih eko proizvoda, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitog bilja,  obiteljska poljoprivredna gospodarstava sa svojom bogatom agro-turističkom ponudom te obrtnici.

Neka i ova V. Trogirska Intrada 2017. bude bogata ponudom i otvori vrata očuvanju izvornih vrijednosti i bogate tradicijske ponude ovog kraja, te neka doprinese tradiciji održavanja post-sezonske, jesenske manifestacije Grada Trogira s ciljem očuvanja lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije. 

Program TROGIRSKE INTRADE 2017.

{gallery}intrada01{/gallery}

ZADNJE OBJAVE