17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaKULTURAPredstavljanje knjige “Šest milimetara” Josipe Pavičić Berardini

Predstavljanje knjige “Šest milimetara” Josipe Pavičić Berardini

Predstavljanje knjige ‘Šest milimetara’ (Ispovijest o boli i pobjedi), u kojoj je autorica Josipa Pavičić Berardini opisala vlastitu borbu s karcinomom dojke, upiličit će se u Gradskoj knjižnici Trogir u subotu,  30. rujna s početkom u 11 sati.

Poruku koju joj je tijelo odašiljalo Josipa je dobila prilikom tuširanja, za vrijeme rutinskog samopregleda kada je osjetila malu nepomičnu kvržicu. Iako je brzo otkrivena, dijagnoza nije bila obećavajuća i Josipa se već u 35. godini života borila sa saznanjem da će joj ta mala kvržica iz temelja promijeniti život. I njoj i njenim najbližima.

„Ova knjiga je moja psiho-mentalna terapija i u njoj opisujem svoju borbu s rakom dojke. Netko traume rješava plačem, ja pisanjem. Pišući pomažem sebi, ali sam to iskustvo odlučila podijeliti s javnošću. Smatram da svakoj ženi koja dođe u situaciju poput moje, ova priča može pomoći. Jer, ako sam mogla ja, mogu i one.

Vrijedno je naglasiti da od prodaje svoje knjige Josipa Pavičić Berardini 30 posto daruje za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

ZADNJE OBJAVE