14 C
Trogir
Srijeda, 3 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAU Okrugu Gornjem održano Županijsko stručno vijeće stručnjaka edukacijsko rehabilitacijskog profila: "Primjeri...

U Okrugu Gornjem održano Županijsko stručno vijeće stručnjaka edukacijsko rehabilitacijskog profila: “Primjeri dobre prakse”

U područnoj školi Petra Berislavića u Okrugu Gornjem održano je, 11. siječnja, Županijsko stručno vijeće stručnjaka edukacijsko rehabilitacijskog profila (defektolozi), stručnih suradnika zaposlenih u školama Splitsko-dalmatinske županije. 

Tema skupa je bila – Primjeri dobre prakse.  Tako su se mogli vidjeti primjeri rada škola Sinja, Postira, Splita i Trogira. Jezične radionice za djecu sa teškoćama u čitanju, načini prilagodbe lektira toj djeci, model provođenja karate treninga za djecu sa teškoćama.  Prikazani su primjeri kojima je zajednički nazivnik suradnja različitih sustava: osnovnih i srednjih škola, škola i muzeja, škola i policije, škola i poljoprivredne zadruge, uljare…  Dobra suradnja moguća na različitim poljima a rezultat je uvijek: dobrobit djece.  Bilo je govora i o poteškoćama i mogućnostima rada stručnjaka ovog profila u srednjim školama te kolika je potreba za njima (u Splitsko- dalamtinskoj županiji zaposleni u samo dvije srednje škole u Splitu).
Inače, ovakvi skupovi održavaju se pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje te je bila prisutna i viša savjetnica za stručne suradnike defektologe Luči Lončar.
Kako bi skup osim stručnog usavršavanja imao i dodatnu edukativnu notu pobrinuo se i Milan Bilić, predsjednik društva turističkih vodiča Tragurion, koji je sudionicima skupa omogućio besplatno stručno razgledavanje grada.

Foto: Bruna Dadić 
{gallery}bruna{/gallery}

ZADNJE OBJAVE