25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRU nedjelju obilježavamo Dan državnosti

U nedjelju obilježavamo Dan državnosti

Svim građankama i građanima Grada Trogira gradonačelnik Ante Bilić  sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti. 

Ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku, kada je prije punih 26 godina Hrvatski sabor donio  Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom, obilježit će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju i u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana.

U nedjelju, s početkom u 9 sati, gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom te predstavnicima parlamentarnih stranaka, Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, položiti će vijence i zapaliti svijeće  na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa.

Nakon molitve odrješenja za sve poginule, zapalit će se svijeće i položiti vijenci u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine.

 

 

 

ZADNJE OBJAVE