37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDan državnosti obilježen s pijetetom prema braniteljima koji su utkali trud i...

Dan državnosti obilježen s pijetetom prema braniteljima koji su utkali trud i živote u stvaranju Republike Hrvatske

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Obilježavajući 26. obljetnicu od proglašenja neovisnosti i suverenosti gradonačelnik Ante Bilić, njegovi zamjenici Ruža Kovačević Bilić i Viktor Novak, predstavnici parlamentarnih stranaka, Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, položili su vijence i zapalili svijeće  na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa i u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana.

Tom prigodom je gradonačelnik Bilić čestitao svima Dan državnosti, podsjetivši na činjenicu kako je prije 26 godina, kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, počelo građenje naše moderne države koje još traje. Siguran sam da ćemo u budućnosti postati još snažnije, stabilnije i socijalno osjetljivije demokratsko društvo. Danas smo položili vijence na spomenik poginulim braniteljima u crkvi Sv. Sebastijana i na centralni križ na groblju. Hvala svima koji su utkali svoj trud i živote u stvaranje Hrvatske, rekao je Bilić.  

Foto:IRM 

{gallery}dandrzavnosti03{/gallery}

 

 

ZADNJE OBJAVE