15 C
Trogir
Četvrtak, 8 veljače, 2024
NaslovnicaKULTURAU Muzeju grada Trogira bogat program tijekom studenoga: „Na dobro vam došla...

U Muzeju grada Trogira bogat program tijekom studenoga: „Na dobro vam došla Stivanja!“

U ponedjeljak, 6. studenog u 17 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvara se prva izložba u studenom. Riječ je o izložbi “Mi smo dica ovog grada” – tradicionalnoj izložbi radova polaznika Dječjih vrtića Trogir, koji ove godine obilježavaju 40. obljetnicu djelovanja! Iskrene čestitke!

Izložba će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena do 10. studenog od 10 do 13 te poslijepodne od 16 do 19 sati.

U program proslave Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog tradicionalno ulaze i radionice pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Ovogodišnje radionice u Muzeju grada Trogira održat će se 7. i 8. studenog pod naslovom “Šetnja po moru”. Radionica u utorak, 7. studenog održat će se poslijepodne u 16 sati, a radionica u srijedu, 8. studenog ujutro u 9 sati.

U povodu Stivanje Muzej grada Trogira časti – sudjelovanje u radionicama je besplatno, a sav materijal za rad je osiguran – potrebno je samo što prije se prijavit na e-mail gogtomas@gmail.com, telefonski broj 881 406 ili broj mobitela 099 670 7159.

U petak, 10. studenog 2017. u Galeriji Cate Dujšin Ribar u 20 sati održat će se predstavljanje knjige “Neprivezani” autorice Irene Skopljak Barić. U predstavljanju ove knjige u izdanju Hrvatskog društva pisaca, uz autoricu, sudjelovat će urednik knjige Ivan Herceg, profesorica hrvatskog i ruskog jezika i književnosti Antonela Berić i Daniela Kontić – Strojan u ime Muzeja grada Trogira.

Irena Skopljak Barić profesorica je hrvatskog i ruskog jezika i književnosti. Piše pjesme i kratke priče. Pjesme je objavljivala u časopisuPoezija, a kratke priče u sklopu književnih natječaja i u časopisu Tema. Godine 2012. kratke priče objavila je u zajedničkoj zbirci Krom i pakao Centra za kreativno pisanje u Zagrebu te u zbirci Priča se (p)o gradu Gradske knjižnice Trogir. Iste je godine njezina priča Jer vi to zaslužujete ušla u finale natječaja Gradske knjižnice Slavka Kolara u Čazmi te je 2015. objavljena u zbirci Prvih dvadeset uboda. Na natječaju Gradske knjižnice Samobor njezina je priča Svijetli u tmini osvojila drugu nagradu te je objavljena 2013. godine u zborniku Pišem ti priču. Godine 2016. sudjelovala je na festivalu Stih u regiji u organizaciji Hrvatskog društva pisaca.

Dan prije samog Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog – u ponedjeljak, 13. studenog 2017. – u atriju Muzeja grada Trogira, u 20:00 sati, otvorit će se jako zanimljiva i vrijedna izložba. Riječ je o izložbi “Povijest kazališta u Trogiru” koju su pripremile muzejska savjetnica dr. sc. Fani Celio Cega i kustosicaAleksandra Bilić Petričević, a u kojoj će biti predstavljen kazališni život Trogira od osnutka grada preko djelovanja u prostoru Gradske vijećnice i nakon – sve do 1960. godine! Uz nacrte, fotografije, dramske tekstove, plakate za predstave, … koji će, među ostalim, biti izloženi u atriju Muzeja grada Trogira do 25. studenog 2017., na izložbi vas očekuje i nova publikacija Muzeja grada Trogira – katalog izložbe… Što više napisati nego – veselimo se ovoj izložbi kao i Vašem dolasku!

Izdvojili smo događanja koja v/nas očekuju u Muzeju grada Trogira ovaj mjesec, no svakako vas pozivamo da posjetite i ostala događanja koja će se u okviru Stivanje 2017. događati u Trogiru, poručuju iz Muzeja grada Trogira. 

Više možete vidjeti na linku: Muzej grada Trogira 

 

ZADNJE OBJAVE