18.6 C
Trogir
Utorak, 22 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR U iščekivanju nove cisterne, užurbane pripreme za novu protupožarnu sezonu

U iščekivanju nove cisterne, užurbane pripreme za novu protupožarnu sezonu

Redovnim aktivnostima koje vatrogasci svakodnevno provode, od gašenja požara na objektima i otvorenom prostoru do spašavanja iz nesreća i tehničkih intervencija, odnedavno je pridodana i pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Marin Buble zapovjednik DVD-a Trogir pojasnio nam je kako trenutno funkcioniraju trogirski vatrogasci.

-Kao jedna od snaga Civilne zaštite Grada Trogira radili smo u specifičnim okolnostima. Bili smo aktivni u provedbi sigurnosnih mjera. Sigurno ste vidjeli vatrogasno vozilo koje je obilazilo grad, upozoravali smo ljude na mjere distanciranja i time smo dali svoj doprinos. Moram pohvaliti naše građane, ne znam za iskustva drugih gradova, ali kod nas nije bilo većih incidenata.

-Užurbano se rade pripreme za protupožarnu sezonu koja starta od 1. lipnja. Sukladno našem pozivu, zaposlili smo jedan dio sezonskih vatrogasaca kojima ovih dana završava obuka. JVP Trogir je također bila angažirana. Osim obilazaka, zajedno s policijom nadzirala je punktove na cestama.

-Oko 20. lipnja planirana je primopredaja nove cisterne koju nabavlja Grad uz sufinanciranje Splitsko-dalmatinske županije. Svi se jako se radujemo i vjerujemo kako će to biti još jedan poticaj u radu sadašnjim i novim članovima, kazao je Marin Buble te naglasio da je vrijednost nabave 2,2 milijuna kuna. To je potpuno opremljeno vozilo koje je odmah po isporuci spremno za djelovanje.

-Nakon pauze uključili smo naše najmlađe uzraste koji su započeli s vježbama u manjim grupicama. Srca su svima puna kad vidimo kako nam dolaze djeca, naravno uz pristanak roditelja, zaključuje Buble.

Piše: AL i AR

ZADNJE OBJAVE

Kreće 3. izdanje projekta “I tebe se pita!”: Trogirani, izravno odlučite kako potrošiti 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Građani najbolje znaju što im je prioritet i što treba poboljšati u njihovom mjesnom odboru. Do sada smo realizirali 70 njihovih prijedloga i pozivamo...

Ekipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos kupa

U nedjelju  je završen Kairos kup 2020 za curice 2008. i 2006. godište kojeg je organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58.

Dani europske baštine 2020. u Trogiru: Započela radionica “Djeca – čuvari baštine”

U Trogiru je  u sklopu obilježavanja Dana europske baštine započela  dječja radionica zaštite spomenika pod nazivom Djeca – čuvari baštine.

U četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Trogir sa Savjetom dobrovoljnih darivatelja krvi Trogir i u suradnji sa Transfuzijom kliničkog bolničkog centra Split organizira humanitarnu...

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“