19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRU iščekivanju nove cisterne, užurbane pripreme za novu protupožarnu sezonu

U iščekivanju nove cisterne, užurbane pripreme za novu protupožarnu sezonu

Redovnim aktivnostima koje vatrogasci svakodnevno provode, od gašenja požara na objektima i otvorenom prostoru do spašavanja iz nesreća i tehničkih intervencija, odnedavno je pridodana i pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Marin Buble zapovjednik DVD-a Trogir pojasnio nam je kako trenutno funkcioniraju trogirski vatrogasci.

-Kao jedna od snaga Civilne zaštite Grada Trogira radili smo u specifičnim okolnostima. Bili smo aktivni u provedbi sigurnosnih mjera. Sigurno ste vidjeli vatrogasno vozilo koje je obilazilo grad, upozoravali smo ljude na mjere distanciranja i time smo dali svoj doprinos. Moram pohvaliti naše građane, ne znam za iskustva drugih gradova, ali kod nas nije bilo većih incidenata.

-Užurbano se rade pripreme za protupožarnu sezonu koja starta od 1. lipnja. Sukladno našem pozivu, zaposlili smo jedan dio sezonskih vatrogasaca kojima ovih dana završava obuka. JVP Trogir je također bila angažirana. Osim obilazaka, zajedno s policijom nadzirala je punktove na cestama.

-Oko 20. lipnja planirana je primopredaja nove cisterne koju nabavlja Grad uz sufinanciranje Splitsko-dalmatinske županije. Svi se jako se radujemo i vjerujemo kako će to biti još jedan poticaj u radu sadašnjim i novim članovima, kazao je Marin Buble te naglasio da je vrijednost nabave 2,2 milijuna kuna. To je potpuno opremljeno vozilo koje je odmah po isporuci spremno za djelovanje.

-Nakon pauze uključili smo naše najmlađe uzraste koji su započeli s vježbama u manjim grupicama. Srca su svima puna kad vidimo kako nam dolaze djeca, naravno uz pristanak roditelja, zaključuje Buble.

Piše: AL i AR

ZADNJE OBJAVE