21 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTURISTI SE VRAĆAJU U TROGIR!

TURISTI SE VRAĆAJU U TROGIR!

Prema podacima Turističke zajednice grada Trogira od početka godine do kraja svibnja evidentirano je 3520 dolazaka gostiju. U odnosu na isti period lani kada je zabilježeno njih 2303 radi se o povećanju od 52 posto. Što se pak noćenja tiče, u knjizi evidencije za prvih pet mjeseci evidentirano ih je 10 280 što je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje 28 posto više.

U TZ- u ističu kako je to znak da su se, s obzirom na pandemiju koronavirusa, turisti pomalo počeli vraćati u Trogir. No u usporedbi s 2019. prije pandemije, postotak dolazaka gostiju od početka godine je tek 15 posto, a noćenja 20 posto.

Najveći broj gostiju smješten je u hotelima. I njih je za 33 posto više nego prošle godine. U privatnom smještaju gosti tek „sramežljivo“ stižu. Privatni iznajmljivači nadaju se da će situacija biti bolja u lipnju te od špice sezone očekuju puno više. U strukturi gostiju prvo mjesto zauzimaju domaći. Na drugom mjestu su Poljaci, a slijede ih Nijemci i oni iz SAD- a. Nautički turizam započeo je dobro što potvrđuje brojka od 1000 nautičara koji su došli u ACI – jevu marinu dok ih je lani bilo svega 36.

Trogir, poznat u svijetu kao grad pod okriljem UNESCO – a nezaobilazno je izletište turističkim grupama kojih je svakodnevno sve više.

Gordana Dragan

ZADNJE OBJAVE