5.2 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021
Naslovnica VIJESTI TROGIR Trogirskom samostanu sv. Dominika darovane slike blažene Ozane Kotorske

Trogirskom samostanu sv. Dominika darovane slike blažene Ozane Kotorske

Na spomendan dominikanke bl. Ozane Kotorske u crkvi sv. Dominika i  nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića blagoslovljene su tri slike s likom ove blaženice. 

Autori su slike darovali samostanu nedavno i kako su naglasili, žele ostati anonimni. Inače, dvije veće slike rad su akademskih slikarica. 

„Blažena Ozana Kotorska odlučila je svoj život posvetiti Bogu kao ’zazidana’ djevica. Dane je provodila moleći i čineći pokoru u maloj ćeliji, a umrla je na glasu svetosti, 27. travnja 1565. godine“, rekao je starješina trogirskog samostana fr. Petar Galić na početku koncelebriranog misnog slavlja kojeg je predvodio uz  fr. Matijasa Farkaša i brata suradnika fr. Antu Kazotija. 

Tom prigodom je naglasio kako Ozana Kotorska treba danas svima biti uzor jer je njezin život bio prožet molitvom, pokorom, djelima ljubavi i milosrđa.  

Nakon svete mise, koju je pjesmom uzveličao Zbor. bl. Augustina Kažotića pod vodstvom Katarine Čičić, uslijedio je svečani blagoslov slika, a potom i čašćenje relikvija blažene Ozane,  za tu prigodu donesene iz Kaštel Lukšića, iz Župe  Uznesenja Blažene Djevice Marije .

Foto: Samostan sv. Dominika

{gallery}blozana{/gallery}

ZADNJE OBJAVE