8 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirskom samostanu sv. Dominika darovane slike blažene Ozane Kotorske

Trogirskom samostanu sv. Dominika darovane slike blažene Ozane Kotorske

Na spomendan dominikanke bl. Ozane Kotorske u crkvi sv. Dominika i  nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića blagoslovljene su tri slike s likom ove blaženice. 

Autori su slike darovali samostanu nedavno i kako su naglasili, žele ostati anonimni. Inače, dvije veće slike rad su akademskih slikarica. 

„Blažena Ozana Kotorska odlučila je svoj život posvetiti Bogu kao ’zazidana’ djevica. Dane je provodila moleći i čineći pokoru u maloj ćeliji, a umrla je na glasu svetosti, 27. travnja 1565. godine“, rekao je starješina trogirskog samostana fr. Petar Galić na početku koncelebriranog misnog slavlja kojeg je predvodio uz  fr. Matijasa Farkaša i brata suradnika fr. Antu Kazotija. 

Tom prigodom je naglasio kako Ozana Kotorska treba danas svima biti uzor jer je njezin život bio prožet molitvom, pokorom, djelima ljubavi i milosrđa.  

Nakon svete mise, koju je pjesmom uzveličao Zbor. bl. Augustina Kažotića pod vodstvom Katarine Čičić, uslijedio je svečani blagoslov slika, a potom i čašćenje relikvija blažene Ozane,  za tu prigodu donesene iz Kaštel Lukšića, iz Župe  Uznesenja Blažene Djevice Marije .

Foto: Samostan sv. Dominika

{gallery}blozana{/gallery}

ZADNJE OBJAVE